Orbán kedvenc sportújságírójával indul újra a Nemzeti Médiaszövetség

2021. március 3. – 21:40

frissítve

Orbán kedvenc sportújságírójával indul újra a Nemzeti Médiaszövetség

Másolás

Vágólapra másolva

Az állami hírügynökségnek kiküldött közlemény szerint tisztújítást tartott a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, amelyet 2018-ban azzal a céllal hoztak létre, hogy érvényesítse a nemzeti érdeket és a polgári értékrendet a médiában. Mostanáig nem lehetett túl sokat hallani róluk, viszont ahogyan most fogalmaztak, újraválasztott és kibővített elnökséggel készülnek „feléledni a pandémia okozta dermedt állapotból”.

„A Mediaworks és közmédia vezető munkatársai egymással csapategységet alkotva fogalmazták meg határozott igényüket a szakmai érdekképviselet hatékony ellátására képes újságírószövetség létrehozására”

– írták.

A szervezet elnökségét a kormánypárti Magyar Nemzet főszerkesztője, Toót-Holló Tamás vezette eddig és ezután is, a csapathoz pedig most csatlakozott Szöllősi György, Orbán Viktor kedvenc sportújságírója, a Nemzeti Sport főszerkesztője is, akinek az „innovatív elképzeléseire” nagyban kívánnak majd támaszkodni.

Érdemes felidézni, hogy 2018-ban felröppent a sajtóban egy ötlet, amely szerint kamarába terelnék az újságírókat Magyarországon. Szöllősi Györgyöt állították be főszereplőnek, aki azt mondta, hogy a kamara kérdése folyamatosan napirenden van, azonban az ügyben érzékelhető elmozdulás nem történt azóta.

Visszatérve a szerda este kiadott közleményre; a Nemzeti Médiaszövetség „terveik szerint hamarosan együttműködési megállapodást kötnek a médiaszakma velük partnerséget kereső szervezeteivel, s ezt a szövetségkeresést haladéktalanul kiterjesztik a Kárpát-medencei magyarság és a diaszpórában élő magyarság újságírói szervezeteire és újságíró munkatársaira”.

Továbbá deklarálták, hogy szeretnék gyarapítani a tagságukat, és érdekvédelmi munkát is végeznének. Végezetül, a célkitűzéseik között megjegyezték, hogy

készek rendszeresen megnyilvánulni a médiapolitika kérdéseiben, s azonnal reagálni kívánnak a magyarországi médiaállapotokkal szemben megfogalmazott minden tendenciózus vádra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!