Gulyás szerint Magyar Péter egy modortalan sms-ben jelezte neki, hogy mire készül

2024. február 16. – 17:34

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter már tavaly nyáron azzal „fenyegetőzött”, hogy a nyilvánosság elé áll, ha eltávolítják állami tisztségeiből, állította Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón. Kormánytag most először állt ki a sajtó elé a kegyelmi ügy kirobbanása óta. Gulyásnak nem csak a Novák Katalin és Varga Judit szerepét firtató újságírói kérdésekre, hanem Varga Judit exférjének állításaira is reagálnia kellett.

Magyar Péter a napokban keményen beolvasott Rogán Antalnak, kritizálta a kormánypropaganda működését, és Orbán Viktor vejének vagyonosodását is szóvá tette.

Gulyás Gergely azt állította, hogy hónapok óta nem beszélt Magyar Péterrel, aki korábban egy sms-ben elárulta neki, hogy ha lemond állami megbízásairól, akkor a nyilvánosság elé fog állni. Gulyás nem akarta megállítani, mert „nem szeretem, ha fenyegetnek”. Annyit árult még el erről, hogy Magyar üzenete „modortalan volt”, de ez „a mély, magánjellegű kapcsolat sajátos formája volt”. Elismerte, hogy korábban tényleg baráti kapcsolatban volt Magyarral, most azonban a legnagyobb szomorúsággal nézi, hogy Magyar most épp azok ellen van, akikkel egykor együtt küzdöttek.

Magyar Péter a Partizánnak adott interjúban arról beszélt, hogy a Diákhitel Központ vezetőjeként többszörösen túlárazott szerződéseket kellett aláírnia. Minden esetben a kormányzati kommunikációs tendereken taroló Balásy Gyula cégeivel kellett volna szerződnie. Gulyás Gergely erre azt mondta, hogy „átgondolandónak” tartja Magyar Péter állításait, mivel ő írta alá ezeket a szerződéseket. Rogán Antal hivatala szerint egyébként minden rendben volt a szerződésekkel.

Magyar Péter másik erős állítása az volt, hogy az általa vezetett vezetett Diákhitel Központ pont akkor kapott egy KEHI-vizsgálatot, miközben Magyar Péter először vált szét Varga Judittól. Gulyás szerint a kettőnek semmi köze nem volt egymáshoz. Egy szokásos vizsgálat volt, ami ráadásul nem járt semmilyen rendkívüli eredménnyel. Gulyás szerint sem Rogánnak, sem a NER-nek nem kell tartani Magyartól.

A kormányinfó alatt újabb Facebook-poszttal jelentkezett Magyar Péter. Ebben tagadta, hogy megfenyegette Gulyást Gergelyt, sőt, állítása szerint inkább a miniszter volt az, aki burkoltan az állásai elvesztésével fenyegette meg. „Megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy, az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni. Úgyis rég találkoztunk” – írta Magyar.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!