Nem mondta meg K. Endre korábbi védője, a Gyárfást is védő Zamecsnik Péter, mennyiért vállalta K. Endre ügyét

2024. február 13. – 07:30

Másolás

Vágólapra másolva

Zamecsnik Péter, a Gyárfás Tamást is védő sztárügyvéd látta el másodfokon a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének a védelmét – erről múlt héten maga Zamecsnik számolt be az ATV-ben.

A 444.hu most emiatt kereste meg az ügyvédet, aki Gyárfás mellett olyan nevek védelmét látta el, mint Bige László, Hernádi Zsolt és Laborc Sándor. Zamecsnik a lap megkeresésére azt mondta, K. Endre a feleségével kereste fel őt, azt azonban, hogy mennyit kért a másodfokú védelemért, nem mondta el, mert az védői titok.

Azt is mondta, hogy nem tudja, de igazából nem is érdekli, hogy K. Endrének honnan volt erre pénze, az irodájuknak van díjszabása, a másodfokú eljárás nem kerül olyan sokba.

A kérdés azért merült fel, mert a Facebookon közzétett, K. Endre által írt levélben a volt igazgatóhelyettes azt írta, hogy miután távozott a bicskei gyermekotthonból, még egy ideig két másik oktatási intézményben dolgozott, de innen elbocsátották az RTL pedofilező kampánya hatására. „Ezután segédmunkásként dolgoztam, majd munkanélkülivé váltam, 2021 novemberi börtönbe vonulásomig. ”

A bicskei gyerekotthon korábbi igazgatóhelyettesének Novák Katalin tavaly áprilisban adott kegyelmet, az ügy akkora vihart kavart, hogy ennek következtében Novák Katalin szombaton délután bejelentette lemondását. A kényszerítésért elítélt K. Endre a pedofil igazgató tettét akarta eltussolni egy hamis vallomás aláíratásával. Novák bejelentése után a kegyelmi kérvényt felterjesztő Varga Judit volt igazságügyi miniszter is távozott a közéletből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!