Fenyő-gyilkosság: Gyárfás Tamásra 12 évnél is többet kér az ügyész, Portikra életfogytiglanit

2023. július 11. – 17:16

Fenyő-gyilkosság: Gyárfás Tamásra 12 évnél is többet kér az ügyész, Portikra életfogytiglanit
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető érkezik büntetőperére a Fővárosi Törvényszék épületében 2020. február 11-én. A Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás korábban tagadta bűnösségét – MTI/Balogh Zoltán

Másolás

Vágólapra másolva

„A kép minden darabja a helyére került” – így fejezte be az ügyész a perbeszédet a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolása miatt indult büntetőperben. A Mandiner tudósítása szerint az ügyész a hangfelvételek alapján, nyelvész szakértőre hivatkozva megállapította, hogy Gyárfás Tamásnak és Portik Tamásnak közös titkuk van.

A vádhatóság szerint 1998 februárjában Jozef Rohác szlovák bérgyilkos Gyárfás felbujtására és Portik megbízására ölte meg a kilencvenes évek ismert médiavállalkozóját, Fenyő Jánost. Az ügyészség szerint a Gyárfás és Fenyő közötti üzleti ellentét és hatalmi harc volt a gyilkosság indítéka.

Az ügyészség szerint Portik a gyilkosság ellentételezéseként nem pénzt akart, hanem Gyárfás kapcsolati tőkéjét szerette volna kihasználni, így például azt, hogy Gyárfás összehozza őt Gyurcsány Ferenccel.

A vádiratban az ügyészség 12 év szabadságvesztés kiszabását indítványozza, amennyiben Gyárfás az előkészítő ülésen teljes körű beismerő vallomást tesz. Mivel ez nem történt meg, most az ügyész a 12 évet meghaladó büntetés kiszabását indítványozta. A jelenleg is börtönbüntetését töltő Portikra életfogytiglani büntetést kérnek.

A per csütörtökön Gyárfás Tamás védője, Zamecsnik Péter perbeszédével folytatódik, a vádlottak majd csak ősszel szólalnak fel az utolsó szó jogán. Elsőfokú ítélet novemberben várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!