Novemberben születhet ítélet Gyárfás és Portik Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos perében

2023. július 6. – 16:21

Másolás

Vágólapra másolva

Novemberben születhet ítélet a Gyárfás Tamás ellen 2019 óta folyó büntetőperben, amelyben az úszószövetség volt elnökét emberölésre való felbujtással vádolják – írja a Népszava.

A Fővárosi Törvényszéken a tanúvallomások meghallgatásával fejeződött be a Gyárfás-per bizonyítási eljárása csütörtökön. Gyárfás Tamás személyesen jelent meg a tárgyaláson, míg az ügy másik vádlottja, az Aranykéz-utcai robbantásért is elítélt Portik Tamás a börtönből távkapcsolatban volt jelen.

Póta Péter bíró ismertette az elsőfokú további tárgyalás menetét, ekkor jelezte, hogy őszre lehet meg első fokon az ítélet.

Az ügyészség fenntartotta a vádját és a vád minősítését. A vádhatóság szerint 1998 februárjában Jozef Rohác szlovák bérgyilkos Gyárfás felbujtására és Portik megbízására ölte meg a kilencvenes évek ismert médiavállalkozóját, Fenyő Jánost. Az ügyészség szerint a Gyárfás és Fenyő között üzleti ellentét és hatalmi harc volt a gyilkosság indítéka.

Rohácot 2017-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a Fenyő-gyilkosságért, ám akkor a megbízót még nem nevezte meg a vádhatóság. Később, 2018-ban gyanúsították meg Gyárfást és Portikot, majd 2019-ben emeltek vádat ellenük. A vádakat mindketten tagadják. Gyárfás állítása szerint már jóval a gyilkosság előtt rendezte a konfliktusát Fenyő Jánossal, a vitás ügyeiket lezárták.

Az ügyész szerint viszont már a Fenyő-gyilkosság másnapján is születtek olyan vallomások, amelyekben Gyárfást nevezték meg, mint a gyilkosság lehetséges megrendelőjét. A nyomozás során Fenyő cégcsoportjának volt vezetői egybehangzóan azt állították, hogy Fenyőnek nem voltak alvilági kapcsolatai, az egyetlen ismert komoly konfliktusa Gyárfással volt, akivel kölcsönösen próbálták lejáratni egymást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!