Arculatváltás miatt nem elérhetőek az Orbán testvérét érintő cikkek a gyermekvédelem honlapján

2024. február 13. – 15:51

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, két olyan cikk is eltűnt a gyerekvédelem honlapjáról, amiben a bicskei gyermekotthon elítélt vezetője és a miniszterelnök testvére, Orbán Győző is szerepelt. Ennek okáról a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot (SZGYF) kérdeztük. Az alábbi választ kaptuk, amit változtatás nélkül közlünk:

„Az SZGYF 2023. szeptember 28-án arculatváltásba kezdett. Ennek részeként folyamatosan végzi honlapja tartalmának felülvizsgálatát, aktualizálását, az öt évnél korábban közzétett megjelenések archiválását. Válaszadásunkig 791 közzétételt archiváltunk – többek között az ön által kérdezett írást. Amennyiben igényli, úgy természetesen rendelkezésére bocsátjuk a 2016. február 29-én közzétett »Ha a földhöz vágnak, újra fel kell állni. Hódít a birkózás a gyermekotthonokban« című közlést, melynek hozzáférhetőségét – az előzőekre tekintettel – honlapunkon nem állítjuk vissza.”

A fent említett beszámolóra hivatkoztunk a február 6-án megjelent cikkünkben, amiben K. Endre, a kegyelemben részesített igazgatóhelyettes kapcsolatait mutattuk be. Akkor még elérhető volt ez a cikk, az arculatváltás még nem érte el.

Novák Katalin köztársasági elnök múlt hétvégén jelentette be lemondását, miután tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. A kényszerítésért elítélt K. Endre a pedofil igazgató tettét akarta eltussolni egy hamis vallomás aláíratásával. Novák bejelentése után a kegyelmi kérvényt felterjesztő Varga Judit volt igazságügyi miniszter is távozott a közéletből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!