A Fidesz-média megtalálta a kegyelmi botrány vélt ellenszerét: a Klubrádió kurvás véleménycikkcíme az

2024. február 12. – 22:45

A Fidesz-média megtalálta a kegyelmi botrány vélt ellenszerét: a Klubrádió kurvás véleménycikkcíme az
Az Origo.hu portál címlapja 2024. február 12-én, este – Fotó: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Bútorok cseréje? címmel olvasható a Klubrádió honlapján a rádiót működtető cég elnökének, Arató Andrásnak a véleménycikke, amely a kegyelmi ügyről, Novák Katalin köztársasági elnök lemondásának körülményeiről és a botrány kirobbanása után a kormányoldalról kezdeményezett alkotmánymódosításról szól.

A Hvg.hu írta meg, hogy a publicisztikák közt vasárnap délben megjelent cikk címe eredetileg Kurvák cseréje? volt, utalva arra a mondásra, hogy ha nem megy a kupleráj, akkor nem a bútorokat kell lecserélni. Az eredeti címet időközben Bútorok cseréjé?-re változtatták, de őrzi a Google archívuma, így az a változtatás ellenére a régi címmel is felbukkan a találati listán.

A rádió az ügyben feltett kérdésekre adott válaszából kiderült, hogy Arató még a közlés előtt bútorokra cserélte a kurvák szót a címben. Hozzátették:

„Azért szerencsésebb így, mert másképpen félreérthető lett volna. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a lecserélt szereplőket a bútorokhoz lehet hasonlítani, ha egyáltalán, vagyis a lényeget nem befolyásoló tényezőknek tekinteni.”

Arató András szerint ebből kiderül, hogy nem kurvázta le Varga Judit volt igazságügyi minisztert és Novák Katalint, aki szombaton jelentette be lemondását a köztársasági elnöki posztról, a kegyelmi botrány miatt.

Az Origo olvasói kemény feladat előtt állnak, ha pontosan szeretnék tudni, hogy mi történt a magyar közéletben az elmúlt napokban. A hírportálon jelenleg nem Novák és Varga távozása és a NER utóbbi éveinek egyik legnagyobb botránya a vezető téma, hanem a Klubrádió átírt cikkcíme.

Az Origo külön cikkekben sorolja fel, hogy a klubrádiós ügyben Lendvai Ildikó és Kunhalmi Ágnes hallgatnak, illetve trükkös címmel utalnak arra, hogy megkérdezték Dobrev Klára véleményét. A következetesen Gyurcsány feleségeként és Gyurcsánynéként emlegetett politikusnak állítólag valóban küldtek kérdéseket, azonban még nem kaptak választ.

Moszkvában megannyi összevont szemöldök meredhet most az Origóra, hiszen az egyetlen szembetűnő oroszbarát anyag az Itt van Putyin váratlan bejelentése, évekre előre tervez című kiemelt cikk, de a témák rogáni értelemben vett súlyozását jelzi az is, hogy Magyar Péter sokasodó Facebook-posztjai vagy éppen a Partizánnak adott hosszú interjúja nem veszi fel a hírversenyt az Arató-botránnyal.

A NER médiabirodalma ezúttal is tartja a vonalat, hiszen nemcsak az Origo címlapját borították el az úgynevezett Arató-üggyel kapcsolatos cikkek, hanem a Magyar Nemzet oldalát és a Mandinert is, ahol valamiért pontosan ugyanezen a módon próbálják átkeretezni a kegyelmi botrányt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!