Donáth Anna: Orbán Viktornak tudnia kellett a pedofil bűntársának kegyelmi ügyéről

2024. február 11. – 07:36

Másolás

Vágólapra másolva

„Tényleg elhiszi bárki ebben az országban, hogy egy ilyen borzalmas, politikailag nyilvánvalóan érzékeny ügy kapcsán Orbán Viktort nem tájékoztatta senki a döntés meghozatala előtt?” – írja közösségi oldalán Donáth Anna.

A Momentum elnöke „ha azt hiszik, hogy a Fidesz két legismertebb női politikusának vonat alá lökésével megúszhatják ezt az ügyet, akkor tévednek”.

„A pedofil bűntársának kegyelmi ügye csak a jéghegy csúcsa. De ha mélyebbre ásunk, biztosak lehetünk benne, hogy tucatszám találunk ennél is súlyosabb eseteket. […] Hány ilyen ügy lapul még a rendszer felszíne alatt, amiről Orbán Viktor pontosan ugyanúgy tud, ahogy tudott a pedofil bűntársának kegyelmi ügyéről?”

A Momentum elnöke már szombaton, Novák Katalin lemondása után azt írta: „Orbán Viktornak ki kell állnia, és magyarázatot kell adnia a történtekre. Ő a miniszterelnök, az ő kormánya nevében írta alá Varga Judit a kegyelmet. Ez Orbán rendszere, így eltagadhatatlan a felelőssége”.

Novák Katalin lemondása után szombat este párszáz ember gyűlt össze a Sándor-palota előtt. A tüntetésen Donáth is felszólalt, akkor arról beszélt, „több millió abuzált gyerekből felnőtté vált ember van, de őket a hatalom nem látja, ő csak a szavazókat látja”. Donáth szerint Orbán mondatta le Novák Katalint és Varga Juditot, mert velük akarja elvitetni a balhét.

Novák Katalin lemondása és Varga Judit visszavonulása után az ellenzéki pártok közvetlen államfőválasztást, parlamenti vizsgálóbizottságot és a miniszterelnök magyarázatát követeltek – erről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Az államfő azután jelentette be lemondását az M1 rendkívüli adásában szombat délután, hogy az elnöki kegyelem körül kialakult botrányra reagálva Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítást kezdeményezett, amelynek értelmében nem kaphat elnöki kegyelmet, aki kiskorú ellen követ el bűncselekményt. Novák Katalin azt mondta, hibázott, és bocsánatot kért azoktól, akiket megbántott. A teljes beszédét itt tudja elolvasni. Novák Katalin bejelentése után nem sokkal Varga Judit volt igazságügyi miniszter is közölte, hogy visszavonul a közélettől, és a Fidesz EP-listavezetője sem ő lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!