Donáth Anna: Orbán most nem fél nők szoknyája mögé bújni

2024. február 10. – 18:28

Másolás

Vágólapra másolva

Pár száz ember gyűlt össze szombat este a Sándor-palota előtt, nem sokkal Novák Katalin köztársaság elnök és Varga Judit lemondása után. A Momentum által 18 órára meghirdetett tüntetés elején Varga Judit lemondása nagyobb tapsot és ujjongást kapott, mint Novák Kataliné. Az emberek azt kiabálták, „Menjen a többi is!”.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese szólalt fel elsőként. Azt mondta, Novák és Varga nem azért mondtak le, mert megbánták a tettüket, hanem azért, mert kiderült. „És még utána is egy hetet vártak, és megmérték, mit gondol a magyar társadalom.” A Momentum közvetlen elnökválasztást javasol, szerintük csak így lehetne biztosítani, hogy ne Orbán Viktor „bábja üljön ebben az épületben”. Bedő hozzátette, hogy a következő napokban ezért fognak harcolni.

A következő felszólaló az egykori katolikus pap, Hodász András volt. Ő arról beszélt, hogy szerinte Novák és Varga lemondása nem old meg semmit. Elmondta, hogy amikor papként szolgált, a pedofília több áldozata is megkereste őt, de csak egy ügyből lett hatósági ügy, mert az áldozatok félnek, az emberek pedig félrefordítják a fejüket. Hodász azt kérte, hogy ne álljunk meg a lemondásnál, és a társadalom mindenki számára legyen biztonságos hely. A rejtőzködő áldozatoknak azt üzente, nincsenek egyedül, van más megoldás, mint a vonatsínek.

Donáth Anna, a Momentum elnöke a Sándor-palota előtt 2024. február 10-én – Fotó: Előd Fruzsina / Telex
Donáth Anna, a Momentum elnöke a Sándor-palota előtt 2024. február 10-én – Fotó: Előd Fruzsina / Telex

A következő felszólaló Donáth Anna, a Momentum elnöke volt. Szerinte több millió abuzált gyerekből felnőtté vált ember van, de őket a hatalom nem látja, ő csak a szavazókat látja. Szerinte tegnap még kevesen gondolták volna, hogy 24 órán belül lemond Novák, mégis sikerült ezt elérni. Donáth szerint Novák a lemondásában is hazudott, mert azt mondta: bocsánatot kér azoktól, akiket megbánthatott. Miközben Donáth szerint konkrét bicskei gyerekeket bántott meg, tőlük kellene bocsánatot kérni.

Donáth szerint Orbán mondatta le Novák Katalint és Varga Juditot, mert velük akarja elvitetni a balhét. Szerinte most nem fél nők szoknyája mögé bújni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!