Szombat estére újabb tüntetést hívtak össze a Sándor-palota elé, miközben a DK petíciója közel 40 ezer aláírásnál jár

2024. február 10. – 15:00

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat este 6 órára újabb tüntetést hívott össze a Momentum, amiben követelik Novák Katalin köztársasági elnök lemondását. A tüntetésen felszólal Hodász András volt katolikus pap és Donáth Anna, a Momentum elnöke, aki szombaton nyílt levelet írt Varga Juditnak, bűnrészességgel vádolva, amiért korábbi igazságügyi miniszterként ellenjegyezte a kérelmet. Donáth szerint nem egyedül Novák Katalin felelőssége, hogy a pedofil bűncselekményekben tettestárs pedagógus nemcsak, hogy kiszabadult a börtönből, hanem az elnöki kegyelem értelmében a jövőben szabadon dolgozhat gyerekekkel.

A szombati nap folyamán két közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció a Novákot érintő üggyel kapcsolatban. Az első szerint közel 40 ezren írták alá a párt online petícióját, amiben Novák Katalin lemondását követelik. Barkóczi Balázs képviselő szerint Orbán Viktortól csak egy vérszegény alaptörvény-módosításra és hazug magyarázkodásra futotta, és a miniszterelnök továbbra sem vállalja a felelősséget és tovább védelmezi Novákot.

A másik közleményben pedig arra vár a párt választ, hogy mivel a kegyelem értelmében az elkövető nincs eltiltva a gyerekektől, visszament-e a közéjük K. Endre.

A tegnapi tüntetésről készült összefoglaló videónkat itt nézhetik meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!