Konvoj érkezett a Sándor-palotába nem sokkal a Novák Katalint szállító honvédségi gép landolása után

2024. február 10. – 14:08

Másolás

Vágólapra másolva

Bár hivatalosan még mindig nem lehet tudni, hogy Novák Katalin rajta volt-e a Dohából érkező honvédségi gépen, ami 12 óra 45 perckor szállt le Ferihegyen, a 444 helyszínen tartózkodó munkatársa fél kettő magasságában egy konvojt látott befutni a Sándor-palotába, így valószínűsíthető, hogy a köztársasági elnök a gépen utazott.

A pedofilügyben elítélt K. Endre kegyelmi kérvényét aláíró köztársasági elnök érdemben nem nyilatkozott az ügy kirobbanása óta. Pénteken a Momentum szervezett tüntetést a Sándor-palota elé, Bayer Zsolt pedig egy publicisztikában szólította fel a köztársasági elnököt, hogy az amúgy jogilag rendezett üggyel kapcsolatban szólaljon meg.

Kocsis Máté reagált érdemben az általános felháborodásra, hogy „a kegyelmezési jog kizárólag az államfőt illeti meg, függetlenül attól, hogy külön-külön egyetértünk-e vele vagy sem”, de kifejtette azt is, hogy a baloldal miért hallgasson mélyen ebben a kérdésben, majd később újabb nyilatkozatot adott ki, amiben azt mondta, hogy ennek a helyzetnek nem lett volna szabad előállnia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!