Busójárásra megy David Pressman

2024. február 8. – 18:46

Másolás

Vágólapra másolva

„David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete február 13-án, kedden Mohácsra látogat, hogy helyi tisztviselőkkel találkozzon és részt vegyen a Mohácsi Busójáráson” – közölte a budapesti amerikai nagykövetség csütörtökön.

Az amerikai nagykövet egy igazi fideszes városba látogat, ahol jelenleg is kormánypárti a polgármester Pávkovics Gábor személyében. Pressman és a kormánypárt viszonya nem felhőtlen, az utóbbi időszakban rendszeresen bírálták egymást. Épp a mai napon, csütörtökön nevezte Szijjártó Péter külügyminiszter a nagykövetet „a megosztott ellenzék valódi vezetőjének”, hozzátéve, az USA sokféleképp avatkozik be Magyarország politikai életébe.

Közben Pressman sokadszor is kifejezte csalódottságát, hogy a magyar parlament még mindig nem ratifikálta Svédország NATO-csatlakozását.

Pressman sűrűn járja a magyar vidéket, így a busójárásra való látogatása sem nagy újdonság. A nagykövetségnek elküldtük kérdéseinket a diplomata pontos mohácsi programjával kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!