David Pressman saját szemével tekintette meg a híres lombkoronasétányt

2024. január 23. – 17:03

David Pressman saját szemével tekintette meg a híres lombkoronasétányt
David Pressman megtekinti a kilátást a nyírmártonfalvai lombkoronasétányról – Fotó: RTL

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden Hajdú-Bihar megyébe látogatott David Pressman amerikai nagykövet, aki a látogatása alatt időt szakított arra is, hogy meglátogassa a nyírmártonfalvai lombkoronasétányt is.

Az RTL videóján látszik, hogy Pressman az őt kísérő újságíróknak azt mondja, sokat hallott már a lombkoronasétányról, ezért saját szemével akarta látni a projektet. Még annyit hozzátett, hogy a korrupció fontos téma Magyarországgal kapcsolatban, ezért is akart eljönni a helyszínre. A nagykövet ezután megmászta a lombkoronasétányt, politikushoz méltó komolysággal kitekintett a tájra, konstatálta, hogy szép a látvány, majd távozott.

A lombkoronasétány akkor lett igazán ismert, amikor még 2023 márciusában kiderült, hogy az egész erdőt tarra vágták a Debrecentől 30 kilométerre fekvő Nyírmártonfalván, hogy 60 millió forint uniós támogatásból lombkoronasétányt építsenek. Azóta kiderült, hogy az Állami Számvevőszék is vizsgálja a lombkoronasétányok körüli pénzelosztást.

A nagykövet a lombkoronasétányon kívül többek között Debrecenben is járt, ahol leginkább a kínai akkumulátoripari befektetések érdekelték. „Az átláthatóság bizalmat épít a közösségekben. A magyar kormány titkolózása a Kínai Kommunista Párt üzleti érdekeltségeivel kapcsolatban számos aggodalomra ad okot” – mondta a helyi közösségnek a nagykövet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!