Orbán pedofíliáról szóló szavait bömböltette a Momentum a sopronbánfalvai kormányülésen

2024. február 6. – 15:55

Másolás

Vágólapra másolva

Megafonból bömböltették Orbán Viktor szavait a pedofilokról a sopronbánfalvai kormányülés közben a Momentum aktivistái – írja a párt a Facebook-oldalán. Ezzel az akcióval akarta felhívni a figyelmet Novák Katalin döntésére, amivel kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon kényszerítésért elítélt korábbi igazgatóhelyettesének, K. Endrének. K. Endre hamis vallomást akart aláíratni a pedofil igazgató egyik áldozatával.

Sopronbánfalván a hangszóróból Orbán Viktor szavai szóltak, amiket 2020-ban a Kaleta-üggyel kapcsolatban mondott. Kaleta Gábor volt perui nagykövetet gyermekpornó miatt ítélték el, amiért felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Orbán Viktor akkor ezt mondta:

„Ez az ügy, amiről nem lehet nyugodtan beszélni, hiszen mégiscsak gyerekekről van szó. Nekem is van vagy öt, meg már unokáim is. Ha az ember ilyen esetről hall, akkor azonnal a saját gyerekeire gondol, hogy ők is lehetnének áldozatok. (...) Ilyenkor semmilyen büntetés nem tűnik súlyosnak. Ugyan a bíróság, meg az ügyészség járt el, de nincs ennek az ügynek vége.”

A Momentum szerint a „családbarát” Magyarországon most „a fideszes köztársasági elnök egy pedofilt segítő pedagógusnak adott titokban kegyelmet. Miközben évek óta a gyerekek védelméről beszélnek. Ez szégyen!”

Az ellenzék most fideszes pedofillobbiról beszél, és Novák lemondását követeli. Hétfőn az MSZP-s Tóth Bertalan Varga Judit lemondását is követelte a Fidesz EP-listájának éléről. Varga felelőssége azért merült fel, mert bár Novák határozott a kegyelemről, a kérelmet miniszerként Varga terjesztette fel, és az érvényességéhez az ő ellenjegyzése is kellett.

Az államfő nem köteles indokolni a kegyelmi ügyeket, és a nagy közfelháborodás ellenére Novák Katalin keddi sajtótájékoztatóján sem adott magyarázatot a döntésre. Arról beszélt csak, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket. Ő személy szerint undorodik a pedofíliától, és az elnöksége alatt nem volt, és nem lesz kegyelem a pedofiloknak.

Pénteken a köztársasági elnök hivatala, a Sándor-palota előtt tartanak tüntetést az ügy miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!