Megkezdődött a rendkívüli, háromnapos kormányülés

2024. február 4. – 21:01

Másolás

Vágólapra másolva

Háromnapos, kihelyezett kormányülés kezdődött a sopronbánfalvai egykori karmelita kolostorban. Orbán Viktor Facebook-oldalán „Meló az van!” kommentárral jelent meg egy sor fotó a miniszterekről, ahogy sorban érkeznek az eseményre. Van, aki már este, sötétben érkezett a helyszínre, a jelenleg szállodaként üzemelő kolostorépülethez, de olyan is, akinél a fotón még bőven világos van.

Hogy miről lesz szó a maratoni megbeszélésen, arról nem adtak ki hivatalos információt, de valószínűleg sok témát ad majd az EU-csúcs, ahol Orbán a sokáig lebegtetett vétóját végül feladva megszavazta a többi EU-s vezetővel együtt az Ukrajnának nyújtott 50 milliárd eurós segítséget.

A svéd NATO-csatlakozás kérdése is jó eséllyel előkerül, aminek a megszavazását a Fidesz a frakcióban tapasztalható széthúzásra hivatkozva már nagyon régóta húzza-halasztja. Az ellenzék kezdeményezésére hétfőre rendkívüli parlamenti ülést hívtak össze emiatt, de a kormánypártok képviselői jelezték, hogy nem fognak erre elmenni, így megszavazni sem fogják. Annak ellenére, hogy az amerikai nagykövetség a diplomácia világában szokatlanul direkt üzenetben közölte a kormánnyal, hogy már itt lenne az ideje ratifikálni a svédek csatlakozását.

De témát adhat a kormány és a jegybank közti szkanderezés és persze a közelgő EP- és önkormányzati választások is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!