Lantos Csaba belépett a bruttó 5 milliót kereső miniszterek szűk körébe

2024. február 3. – 08:55

Másolás

Vágólapra másolva

A 24.hu szerint visszadátumozva, az adatigénylésük után került fel a Kormany.hu-ra az a dokumentum, amiből kiderül, mennyit keresnek havonta a miniszterek és államtitkárok. A közérdekű adatigénylésünkre a múlt héten 15 nap hosszabbítást kértek a tárcák, mivel az adatigénylés teljesítése, vagyis a miniszteri illetmény összegének megadása „aránytalan munkaterhet róna az egyes minisztériumokra”, írja a lap az adatigénylésről. Ezután új információként emeli ki, hogy Lantos Csaba energiaügyi miniszter is belépett a bruttó 5 millió forintot kereső miniszterek szűk körébe. Rajta kívül ugyanis csak Csák János kulturális és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter keres ennyit.

Orbán Viktor 2022 júniusa óta saját hatáskörben határozza meg a kormányzati vezetők illetményét, a miniszterelnök által megszabott személyi illetmények július 1-jétől a következő év június 30-ig érvényesek. A kormányfő tavaly nem emelte a miniszteri fizetéseket, az övé viszont az erről szóló törvény alapján emelkedett. A miniszterelnök fizetésének változásáról ebben a cikkben írtunk részletesen.

A kormánytagok és képviselők vagyonnyilatkozatai egyébként ezen a héten kerültek fel a parlament honlapjára, ami után részletesen írtunk többek között Orbán Viktor, és a vezető kormánytagok vagyoni helyzetéről is.

Lantos Csaba korábban a Telex Téma című podcastjának is vendége volt, ezt itt lehet újra visszanézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!