Karácsony Gergely: Március 1-jétől 8950 forintba kerül a Budapest-bérlet

2024. január 30. – 07:26

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz év után ismét csökkentik a Budapest-bérlet árát: 9500 helyett 8950 forintba kerül március 1-jétől – jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely kedd reggel.

A főváros vezetése és az Építési és Közlekedési Minisztérium hétfőn állapodott meg arról, hogy megmarad a Budapest-bérlet, amely változatlanul érvényes lesz a főváros egész területén a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is. A Pest megyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet március 1-től a BKK járatain is elfogadják.

A BKK a bejelentés után nem sokkal közölte, hogy nemcsak megmarad, de olcsóbb is lesz a Budapest-bérlet. A főpolgármester aztán kedd reggel közölte a pontos árat. „Az új bérletrendszerrel a budapestiek és a Budapestre érkezők is olcsóbban utazhatnak. De a budapestiek duplán jól járnak. Az egyszerűbb és olcsóbb bérletvásárlással az agglomerációból érkezők közül többen választják majd a közösségi közlekedést az autó helyett. Budapest fellélegezhet!” – írta Karácsony Gergely.

A BKK tíz évig nem emelt árat, így a Budapest-bérlet is régóta 9500 forintba került, csak néhány eseti jegynél volt áremelkedés 2023-ban. Hogy mi az a Budapest-bérlet, és hogy kinek kedvező, arról ebben a cikkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!