Az LMP elképzelhetetlennek tartja, hogy a Fidesszel közös főpolgármester-jelölt indításáról tárgyaljanak

2024. január 7. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

„Elképzelhetetlen lenne, hogy mi a Fidesszel tárgyaljunk, ugyanis a Fidesz pont most veri szét a budapesti közlekedést, ezért nincsen semmilyen szándékunkban a Fidesszel vagy akár Fidesz-közeli civil szervezetekkel is beszélgetni arról, hogy közös jelöltünk legyen” – mondta Gál József, az LMP szóvivője az RTL Híradónak.

A kérdés azért merült fel, mert a Fidesz által támogatott korábbi főpolgármester, Tarlós István néhány nappal ezelőtt a Hír TV-ben arról beszélt: hallott olyan pletykákat, hogy közös jelöltje lesz egy ellenzéki pártnak és a kormánypártnak, és azt is mondta, nem ellenezné Vitézy Dávid jelöltségét.

Az elmúlt hetekben téma lett a Budapest-bérlet ügye, amelyben – bár még mindig nem teljesen világos, hogy milyen indítékok és tétek vannak a kérdésben – látszólag állami szinten pitiáner összeg miatt alakult ki konfliktus a kormány és Budapest vezetése között. Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány akarja borítani az asztalt, hogy neki és Budapestnek keresztbe tegyenek, a kormányoldal szerint meg Karácsony felelős a kialakult helyzetért.

Vitézy pedig a konfliktusra reagálva, középutasként megjelenve közölte: közösen terheli felelősség Karácsonyt és Lázárt, hogy ne legyen évtizedes léptékű visszalépés a budapesti tömegközlekedésben.

Decemberben derült ki, hogy a magát manapság „konstruktív ellenzékként” pozicionáló LMP Vitézy Dáviddal tárgyal a főpolgármester-jelöltségről. Vitézy akkor azt is mondta, a felkérésről még nem döntött, a kormánypártok felől pedig nem érkezett hozzá megkeresés. Most ezeket újra elmondta az RTL-nek.

A Fidesznek hivatalosan még nincs saját főpolgármester-jelöltje, Orbán Viktor pár hete azt mondta, márciusig döntik el, ki legyen Karácsony Gergely kihívója.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!