David Pressman a „kivételes személyiségű” Lévai Anikóval találkozott

2023. december 18. – 17:15

Másolás

Vágólapra másolva

David Pressman amerikai nagykövet a jószolgálati nagykövettel és egyben a miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval találkozott hétfőn Szolnokon. Itt az Ökumenikus Segélyszervezet által üzemeltetett Családok Átmeneti Otthonában jártak, ahol olyan családoknak nyújtanak menedéket, akik például párkapcsolati erőszak elől menekülnek.

A nagykövetség közleménye szerint Lévai körbevezette Pressmant a szállón, és megnézték a lakók karácsonyi előadását is.

Pressman erről azt mondta, „igazi kiváltság” volt látni a segélyszervezet munkáját, „és különösen csodálatos volt ezt egy olyan kivételes személyiség társaságában tenni, mint Lévai Anikó”.

Pressman magyarországi kinevezése és visszafogott kormányzati fogadtatása óta „járja az országot, beszélget emberekkel”. Recsken például azt mondta, „néha aggasztó, mennyire ellenséges a magyar kormány hozzáállása az amerikai kormányhoz”. Pressman tehát bírálja a magyar kormányt, a kormány pedig bírálja őt és az Egyesült Államokat: Orbán Viktor egyszer például „présembernek” nevezte a nagykövetet.

Az orosz-ukrán háború kitörése után a Telex is ott volt, amikor a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segélyszállítmányt küldött Ukrajnába. Ekkor egy rövid interjút is készítettünk Lévai Anikóval.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!