160-ból 34-en maradtak a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány berlini központjában

2023. december 11. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

Lezajlottak az elbocsátások a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) berlini központjában: 160 munkavállalóból 34-en maradtak, írja a 444 Soros György alapítványainak bezárásáról. A lap szerint bizonytalan, mi lesz az uniós tagállamokban működő civil szervezetek finanszírozásával, a barcelonai irodát már bezárták, nagyarányú elbocsátásokra készülnek Brüsszelben, a berlini központból pedig az alkalmazottak 80 százalékát elküldték. „Velünk végeztek a leggyorsabban” – mondta a berlini iroda egyik magyar alkalmazottja a lapnak.

Az OSF európai központja öt éve költözött Berlinbe, amikor Orbán Viktor bejelentette, hogy a Soros-birodalmat ki kell szorítani Magyarországról.

A 92 éves Soros György nyáron adta át a Nyílt Társadalom Alapítvány vezetését fiának, a 37 éves Alexander Sorosnak, akiről itt írtunk részletesen. Soros György fia augusztusban még azt mondta, nem távoznak, csak áthelyezik a fókuszt Kelet-Európára.

A magyar kormány novemberben intenzív kampányt indított Soros György fia, és Ursula von der Leyen ellen, amit az alapítvány antiszemitának tart. Menczer Tamás külügyi államtitkár szerint viszont „már a legprimitívebb politikai viták során sem nagyon szokták előhozni, hogy a magyar kormány Soros Györgyöt és a fiát zsidó származása miatt kritizálja”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!