Intenzív kampányt indít a kormány Alex Soros és Ursula von der Leyen ellen

2023. november 17. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek reggel elindult az új, szuverenitásvédelmi nemzeti konzultáció, a leveleket kézbesítő postásokról fotósorozatot tett közzé az MTI. A kormány pedig délután Facebookon közölte, hogy intenzív figyelemfelhívó kampánnyal készülnek.

A bejegyzéshez mellékelt kép szerint Soros György helyett már a helyébe lépő Alex Soros szerepel az új hirdetéseken (várhatóan plakátok is lesznek), míg az új uniós ellenség Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

„Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”

– áll a hirdetésen.

Ursula von der Leyen szerepeltetése nem véletlen, Orbán és a kormány több tagja is arról beszél hetek óta, hogy Brüsszelben változásra van szükség a jövő júniusi EP-választás után, és le kell cserélni az Európai Bizottság tagjait, vagy ahogy ők nevezik: a brüsszeli bürokratákat. A miniszterelnök legutóbb azt mondta a Kossuth Rádióban, hogy a jelenlegi brüsszeli vezetés nem az európaiak érdekeit szolgálják, és olyan rossz döntéseket hoznak, amelyeknek mindannyian megisszuk a levét.

A pénteken indított konzultáció tizenegy kérdésében a kormány többek között arról kérdezi az embereket, mit gondolnak arról, hogy

  • Brüsszel meg akarja szüntetni a magyarországi extraprofitadót, ahogy a rezsitámogatást, a kamatstopot és a gyermekvédelmi törvényt is.
  • Brüsszel támogatást nyújtott palesztin szervezeteknek, amik a Hamászhoz is eljutottak.
  • Brüsszel még több fegyvert küldene Ukrajnának, és fel akarja venni az unióba, valamint beengedné az ukrán gabonát.
  • A tengerentúlról küldött pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint azért van szükség az új nemzeti konzultációra, hogy az „orkánerejű ellenszélben is be tudja kormányozni Magyarország hajóját” a brüsszeli kikötőbe.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője pénteken levélben tájékoztatta az uniós parlament képviselőit arról, hogy Magyarország nemzeti konzultációt indított. Ebben az MTI szerint többek közt azt írja, hogy Magyarországon a Fidesz vezette be a nemzeti konzultációkat, melyek célja, hogy iránymutatást adjon a kormány számára a magyar emberek álláspontjáról egyes kiemelten fontos vagy politikai kérdésekben, és megerősítse a kormány mandátumát az Európai Unióval folytatott tárgyalásain.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!