Elindult a kormány új nemzeti konzultációja, itt van az összes kérdés

2023. november 17. – 10:18

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult a nemzeti konzultáció, osztotta meg a hírt a kormány a Facebook-oldalán pénteken. A Szuverenitásunk védelméről címet viselő konzultáció kérdőíveit pénteken kezdik el kiszállítani a postások, a kitöltött kérdőívek feladásának határideje 2024. január 10.

A konzultáció tizenegy kérdésében a kormány többek között arról kérdezi az embereket, mit gondolnak arról, hogy

  • Brüsszel meg akarja szüntetni a magyarországi extraprofitadót, ahogy a rezsitámogatást, a kamatstopot és a gyermekvédelmi törvényt is.
  • Brüsszel támogatást nyújtott palesztin szervezeteknek, amik a Hamászhoz is eljutottak.
  • Brüsszel még több fegyvert küldene Ukrajnának, és fel akarja venni az unióba, valamint beengedné az ukrán gabonát.
  • a tengerentúlról küldött pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát.


Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő október végén jelentette be, hogy az új konzultáció három gazdasági kérdést is érinteni fog, mert „Brüsszel el akarja törölni” a rezsicsökkentést, a kamatstopot és az extraprofitadót is. Azóta bejelentették, hogy az ukrán gabona ügye és Ukrajna uniós csatlakozása is szerepelni fog a kérdések között. Ezeket is mind egyenként jelentették be kormánypárti politikusok.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint azért van szükség az új nemzeti konzultációra, hogy az „orkánerejű ellenszélben is be tudja kormányozni Magyarország hajóját” a brüsszeli kikötőbe.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!