A Soros-alapítvány szerint antiszemita a kormány új plakátkampánya

2023. november 22. – 20:18

Másolás

Vágólapra másolva

„Antiszemitizmussal átitatott propaganda” – így reagált a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) szóvivője a magyar kormány legújabb plakátkampányára. A szuverenitásvédelemről szóló konzultációt hirdető plakátokon Soros György fia, Alex Soros, valamint Ursula von der Leyen, az Európa Bizottság elnöke szerepel, a kormány üzenete pedig az, hogy: „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!” A plakátokon szerdán aztán egy kis változtatást is végrehajtottak, letakarták Alex Soros jobb kezét.

„A magyar adófizetők pénzéből ismét olyan politikai propagandát fizetnek, amelyet mélyen átitat az antiszemitizmus. Ez egy jól bevált taktika a magyar kormány részéről, egy homályos és képzeletbeli külföldi fenyegetés megteremtése, hogy elterelje a szavazók figyelmét a valódi belpolitikai kérdésekről” – mondta az OSF szóvivője a Reutersnek.

A kormány új plakátkampánya – Fotó: Huszti István / Telex
A kormány új plakátkampánya – Fotó: Huszti István / Telex

A plakátra és a konzultációra az Európai Bizottság is reagált. A testület vezető szóvivője, Eric Mamer egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a konzultációban szereplő állítások teljesen valótlanok. „Bízunk a magyar közvélemény intelligenciájában” – tette hozzá. Egy antiszemitizmust firtató újságírói kérdésre általánosságban azt mondta, hogy azt nem tolerálják az EU-ban. Ezután kérdezett rá a Népszava, hogy a szóvivő szerint a magyar kormány kampányának is van-e ilyen felhangja, de Mamer erre már nem adott választ.

Kovács Zoltán kormányszóvivő egy keddi Twitter-bejegyzésben utasította vissza az antiszemitizmus vádját. „Soha nem Soros György zsidó identitásáról volt szó. Hanem az ideológiájáról és radikális aktivizmusáról. Arról, hogy eltökélten bele akar avatkozni Magyarország és Európa más országainak politikájába.”

Orbán Viktor szerint azért van szükség az új nemzeti konzultációra, hogy az „orkánerejű ellenszélben is be tudja kormányozni Magyarország hajóját” a brüsszeli kikötőbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!