Átragasztgatják a friss konzultációs plakátokat, valamiért kitakarják Alex Soros kezét

2023. november 22. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány országos plakátkampánnyal erősített rá a múlt héten indult új nemzeti konzultációra. A Fidesz agytrösztjei valószínűleg azt gondolták, nem érdemes túl sokat variálni a már 2019-ben is használt plakáttémán: Soros Györgyöt ezúttal a fiára, Alex Sorosra, Jean Claude Junckert pedig az Európai Bizottság jelenlegi elnökére, Ursula von der Leyenre cserélték le. A kiemelt üzenet pedig az, hogy: „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”

Az eredeti plakát Alex Soros kezével, valamint az átragasztott változat – Fotó: Huszti István / Telex Az eredeti plakát Alex Soros kezével, valamint az átragasztott változat – Fotó: Huszti István / Telex
Az eredeti plakát Alex Soros kezével, valamint az átragasztott változat – Fotó: Huszti István / Telex

A 444 beszámolója szerint szerdán Budapest több pontján is elkezdték átragasztatni a friss plakátokat, hogy eltüntessék róluk Alex Soros fenyegetően mutogató jobb kezét.

A retusálásra a szerkesztőségen belül az tűnt a legvalószínűbb magyarázatnak, hogy elrontották a grafikát és ezzel a plakát üzenetét. A plakáton Alex Soros felemelt mutatóujja (ráadásul a nyitott szájával együtt) azt a hatást kelheti, mintha ő üzenné, hogy: „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”

Így viszont az egész plakát a kormány céljaival ellentétes üzenetet hordoz, mintha Alex Soros figyelmeztetné az utca emberét, hogy ne táncoljanak úgy, ahogy ők fütyülnek. Úgy tűnik, kellett pár nap a hiba felismeréséhez, de most már javítják a bakit, és Alex Soros kezét inkább kitakarják.

A plakátok átragasztgatásával kapcsolatban kerestük a Miniszterelnöki Kabinetirodát, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!