Álmos Péter a Magyar Orvosi Kamara új elnöke

2023. november 25. – 15:31

Másolás

Vágólapra másolva

Új elnököt választott a Magyar Orvosi Kamara küldöttgyűlése szombaton, az eddigi alelnökre, Álmos Péterre érkezett a legtöbb szavazat, így ő váltja az elnöki poszton a visszavonuló Kincses Gyulát – derül ki a kamara közleményéből. Ebben azt is írják, hogy 192 küldött szavazott érvényesen, ebből 109 szavazatot kapott Álmos, a másik jelöltre, Kozma Gáborra pedig 83-an voksoltak. A MOK két új alelnöke Böszörményi-Nagy Géza és Meglécz Katalin lett.

A fogorvosokat képviselő alelnök Skapinyelcz Tibor, ő Kozma Gábor listáján indult, az orvoskamara főtitkára pedig Svéd Tamás lett, a visszalépések miatt ő maradt az egyetlen jelölt erre a posztra.

Az orvosi kamarát lényegében kibelezte a kormány, miután a MOK tiltakozott az új ügyeleti rendszer ellen. A kormány erre március elején megszüntette a kötelező kamarai tagságot. Az egészségügyi törvény módosításáról és a MOK szerepéről itt írtunk bővebben. A kamara ezután nyáron tárgyalt csak újra a minisztériummal. A kormánnyal való összetűzésen túl is voltak feszültségek a kamara körül: a nyár folyamán nyilvánosan üzengetett egymásnak a MOK és annak egyik volt alelnöke, aki vitatható kifizetéseket emlegetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!