A Medián szerint a Jobbik Budapesten alig látható, semmi esélyük Karácsony ellen

2023. november 22. – 14:52

A Medián szerint a Jobbik Budapesten alig látható, semmi esélyük Karácsony ellen
Forrás: Brenner Koloman / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Brenner Koloman országgyűlési képviselőt indítja a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltnek Budapesten – jelentette be kedd délután a párt. A Hvg megkérdezte Koloman esélyeiről a Medián igazgatóját, Hann Endrét.

Hann szerint a jelölt nem sok jóra számíthat, mivel a Jobbik Budapesten alig látható, a Medián és a 21 Kutatóközpont legutóbbi szeptemberi felmérésében

csak 0,4 százalék szavazott volna rájuk.

„Nem nevezném Brenner Kolománt Karácsony Gergely kihívójának, ugyanis pártja, a Jobbik Konzervatívok – miközben országosan a bejutási küszöb körül teljesít – Budapesten alig látható, az 1-2 százalékot sem mindig éri el” – mondta Hann Endre.

Az MKKP a Partizánban jelentette be, hogy bár Karácsony „még ha kicsiben is, de azért csinált olyan dolgokat, amik miatt a Fideszt nagyon erősen szoktuk kritizálni”, például az adománygyűjtési ügy vagy a fővárosi konzultáció, nem indítanak ellene jelöltet. Hann szerint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amelyik 8 százalékkal a fővárosban a harmadik legerősebb ellenzéki tényező a DK 11 és a Momentum 10 százaléka után, ezzel a lépésével jóval többet hozhat Karácsonynak, mint amennyit a Jobbik rabolhat Kolomannal. A szeptemberi kutatás szerint egyébként

nemcsak országosan, hanem a fővárosban is a Fidesz–KDNP vezet 25 százalékkal.

„A főváros működésével kapcsolatos további ismerkedéshez sok sikert kívánunk” – reagálta Koloman indulására a Telexnek Karácsony Gergely főpolgármester, akinek napról napra egyre több kihívója akad, míg a Fidesz még lázasan keresi saját jelöltjét. A Mi Hazánk Mozgalom Grundtner Andrást, a párt budapesti alelnökét, korábbi jobbikos politikust indítja. A botrányairól ismertté vált Szabó Bálint volt szegedi önkormányzati képviselő is bejelentette, hogy megméretteti magát, emellett a Hvg.hu információi szerint az LMP-ben felmerült Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár főpolgármester-jelöltsége is.

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltjéről, az eddig megfogalmazott választási ígéreteiről, illetve arról, hogy formálisan még egyik párt sem állt be Karácsony Gergely mögé, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!