Karácsony sok sikert kíván a Jobbik főpolgármester-jelöltjének a főváros működésének megismeréséhez

2023. november 21. – 14:53

Másolás

Vágólapra másolva

„A főváros működésével kapcsolatos további ismerkedéshez sok sikert kívánunk” – reagálta a Telexnek Karácsony Gergely főpolgármester, miután a Jobbik-Konzervatívok kedd délután bejelentette, hogy pártjuk országgyűlési képviselőjét, Brenner Kolomant indítják főpolgármester-jelöltnek 2024-ben.

„Tegyük rendbe Budapestet” – ezzel a szlogennel indul a jövő évi főpolgármester-választáson a Jobbik-Konzervatívok jelenleg országgyűlési képviselőjeként dolgozó politikusa, Brenner Koloman. Brenner az indulást bejelentő sajtótájékoztatón többek közt arról beszélt, hogy javítani kell a főváros közbiztonságát, köztisztaságát és a közlekedését. Emellett tisztázná az elektromos rollerek jogi és közlekedési státuszát, illetve bejelentette, hogy pártjával helyi népszavazást kezdeményeznek a Lánchíd forgalmi rendjéről a Fővárosi Választási Bizottságnál.

„Mivel Brenner úr ez idáig Sopronban indult a választásokon, feltehetően elkerülte a figyelmét, hogy a Lánchíd forgalmi rendjéről nem a főpolgármester, hanem 136 ezer budapesti döntött az első Budapesti Lakógyűlésen”

– írta a Telexnek küldött nyilatkozatában Karácsony Gergely főpolgármester, akit a Jobbik-Konzervatívok indulásáról, illetve az általa megfogalmazott kritikákról kérdeztünk. Karácsony hozzátette: „a főváros működésével kapcsolatos további ismerkedéshez sok sikert kívánunk”.

Karácsonynak napról napra egyre több kihívója akad, azonban a Fidesz még lázasan keresi saját jelöltjét. A Mi Hazánk Mozgalom Grundtner Andrást, a párt budapesti alelnökét, korábbi jobbikos politikust indítja. A botrányairól ismertté vált Szabó Bálint volt szegedi önkormányzati képviselő is bejelentette, hogy megméretteti magát, emellett a Hvg.hu információi szerint az LMP-ben felmerült Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár főpolgármester-jelöltsége is.

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltjéről, az eddig megfogalmazott választási ígéreteiről, illetve arról, hogy formálisan még egyik párt sem állt be Karácsony Gergely mögé ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!