Orbán Ráhel azt az AI-t szereti a legjobban, amelyik helyette dönti el, hogy mikor kell kitakarítani egy szobát

2023. november 9. – 13:13

Másolás

Vágólapra másolva

„Az AI nem a távoli jövő zenéje, hanem a jelen”

– fogalmazott az AI-generált Orbán Ráhel csütörtökön, a Brandfestivalon. A miniszterelnök lánya a BDPST képviselőjeként adott elő az algoritmusok térhódításáról szóló eseménysorozaton, hogy ha valaki azt mondja, őt is AI generálta, elhittük volna. „EQ vs. AI – az érzelmi és mesterséges intelligencia viszony az idegenforgalmi szektorban” volt előadása címe a fesztiválon, ahova 150 ezer forint volt a beugró azoknak, akiket az érdekel, hogyan változtatja meg az üzleti világot a mesterséges intelligencia.

AI-Orbán Ráhel után a valódi Orbán Ráhel lépett színpadra, aki meg is jegyezte az azt észre nem vevőknek, hogy az előző, AI-generálta videó „nem egy szokványos videó volt”. Az igazi Orbán Ráhel már arról beszélt, hogy a polikrízisek korát éljük (járványok, háború), de a szállodaiparban a verseny továbbra is fontos. A polikrízis kritikus helyzet, mondta Orbán Ráhel, majd feltette az esemény kérdését: „de hogyan kerül szóba az AI?”.

Orbán, aki ezúttal sokkal inkább tűnt szállodaipari szakembernek, mint a miniszterelnök lányának, ezután az AI szoftverek lehetőségeit mutatta be – szemben a tavalyi Brandfestivallal, ahol még inkább arról beszélt, hogyan egyezteti össze magát azzal, hogy ő a miniszterelnök lánya. Mostani előadása csak az AI-ról szólt: az első felében csak olyan lehetőségekről beszélt, mint hogy mikor használható az AI. Orbán Ráhel félórás előadásában felvázolt egy AI segítségével szervezett utazást a szálláskereséstől a kicsekkolásig,

megismertetett egy olyan, mesterséges intelligenciára épülő szállodajövőt, ami egyáltalán nem tűnik már távolinak.

Orbán előadásának ebben a szakaszában lényegében különböző AI-szoftvereket sorolt fel. Megtudtuk, hogy ő kifejezetten szereti azt, amelyik el tudja dönteni, hogy mikor melyik szobát kell kitakarítani a szállodában.

„Most azért vagyok ilyen emelkedett hangulatban, mert lassan kinyitja kapuit ez a szálloda” – mondta Orbán Ráhel, miközben képeket mutatott a közönségnek a Hotel Dorotheáról. Ennek nevét is hosszasan ecsetelte a vendégeknek, arról beszélve, mennyi kert és zöldfűszer lesz a szállóban. A Dorothea egyike azoknak a hoteleknek, amellyel Orbán Viktor legszűkebb családja büszkélkedhet. Az ingatlanegyüttes a budapesti Vörösmarty tér közelében nyílik majd meg, 35 ezer négyzetméteren.

Az előadáson végül sokat nem tudtunk meg. Láttunk szép képeket a Hotel Dorotheáról, és azt is megtudtuk, hogy Orbán Ráhel szerint a Marriott-csoport Orbán követendő példa. A Marriott-szállodalánc egyébként az, amelyik idén szerződést írt alá egy nagy luxushotelszállóra egy, a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó céggel: ez a hotel Horvátországban épül. A szállodalánc egyik hoteljének brandingjén dolgozott maga Orbán Ráhel is 2021-ben, Tiborcz cégének leányvállalatánál.

Orbán Ráhel ezután mesélt még egy japán hotelről is, ahol kiderült, hogy a robotok sokszor költségesebbek, mint a humán erőforrás: végül pedig visszatért Orbán Ráhel AI-verziója, hogy a sokat nem mondó előadás után (talán) japánul köszönjön el a hallgatóságtól.

Ki Orbán Ráhel a szállodaiparban?

Orbán Ráhel ritkán lép nyilvánosság elé, miközben akkora a befolyása a turisztikai szektorra, hogy idén felkerült a magyar turizmus meghatározó szereplőinek top 50-es listájára is. Orbán Ráhel egyben a magyar üzleti élet egyik legbefolyásosabb nője is, a Forbes márciusban megjelent listáján üzlet kategóriában a harmadik helyen áll. Készített már márkakoncepciót a Marriott szállodaláncnak is, de cégcsoportja decemberben nyitotta meg a szintén ötcsillagos Verno House szállodát és éttermét, a Flava Kitchen & More-t, férjének, Tiborcz Istvánnak cége pedig felvásárolta a Gellért Szállót is tavaly.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!