Mészáros Lőrinc Horvátországban: A turizmusban, szállodaiparban csak a luxus irányába szeretnénk elmozdulni

2023. január 27. – 16:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts nevében Mészáros Lőrinc tulajdonos pénteken megállapodást írt alá a Marriott International egyik alelnökével a Horvátországban építés alatt álló szálloda üzemeltetéséről az isztiriai Iciciben, írja az MTI.

Még 2022-ben kötött megállapodást a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts és a Marriott International egy, a horvátországi Abbáziában (Opatija) épülő tengerparti szállodáról. A szálloda a Marriott brandjével a Riva's üzemeltetésével 2024-ben nyit majd meg.

A friss MTI szerint az üzemeltetésről szóló megállapodást közös sajtótájékoztatón jelentette be Mészáros Lőrinc, Pankaj Birla, a Mariott International Kelet-európai területi alelnöke és Kirigin Fernando, Opatija polgármestere.

„Az egyértelmű, hogy a turizmus, szállodaipar tekintetében csak a luxus irányába szeretnénk elmozdulni”

– mondta Mészáros, aki arról is beszélt, hogy a Mészáros Csoportban úgy gondolták, egy ilyen luxusszálloda üzemeltetéséhez mindenféleképpen kell egy partner, egy nemzetközi nagy brand, egy világmárka. „Ezt mi a Marriottban megtaláltuk, és úgy véljük, ez lesz a siker kulcsa” – fogalmazott. Majd elmondta, hogy nem ez az egyetlen befektetésük Horvátországban, évek óta szponzorálják az eszéki futballklubot és megvették a Miramar Hotelt is az Isztriai-félszigeten.

Mészáros azt is elmondta, hogy az építés alatt álló, 187 szobás luxushotel várhatóan 2024-ben, legkésőbb 2025 tavaszán nyit meg. „Jelezte továbbá, hogy szeretnének további fejlesztéseket eszközölni, és újabb befektetéseket keresnek” – fogalmaz az MTI.

Pankaj Birla, a Mariott International Kelet-európai területi alelnöke örömének adott hangot, hogy együttműködve a Mészáros Csoporttal Horvátországban megépül az első Mariott brand alatt működő szálloda.

Kirigin Fernando, Opatija polgármestere pedig felidézte, évtizedek óta egyetértés van abban, hogy a városnak magasabb kategóriában kellene kibővítenie szállodai kapacitásait, hogy Opatijának el kellene mozdulnia az elit turizmus irányába.

„Ez most megtörténik”

– hangsúlyozta, és egyben megköszönte a befektetőnek, hogy ehhez éppen az ő városát választották.

A Marriott Opatija az Opatija Riviéra Icici településén, a Liburnijska úton helyezkedik el, amely a környék legfontosabb úti céljait összekötő főút, és mindössze 45 percre található a rijekai repülőtértől. Az alapkövet kilenc hónappal ezelőtt tették le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!