Orbán Ráhel felkerült a magyar turizmus meghatározó szereplőinek top 50-es listájára

2023. április 26. – 12:55

Másolás

Vágólapra másolva

Idén először felkerült a magyar turizmus meghatározó szereplőinek top 50-es listájára Orbán Ráhel, a BDPST Koncept ügyvezetője és kreatívigazgatója, a miniszterelnök lánya. Orbán Viktor legidősebb gyermeke a Turizmus.com-nak arról beszélt, hogy már a svájci Ecole hôtelière MBA szakán folytatott tanulmányai alatt megfogalmazódott benne a gondolat, hogy Budapest ismertségén dolgozni kell.

Fontos számomra, hogy Magyarország megkapja azt az elismerést, amit megérdemel – azáltal is, hogy az utazók vonzó turisztikai célpontként tartják számon világszerte. Ehhez a meglévő hagyományainkra, a múltunk és a jelenünk értékeire kell építenünk

– a Blikk szerint így fogalmazott Orbán Viktor lánya a turisztikai kiadványnak, aki jelenleg a turisztikai fejlesztésekkel foglalkozó BDPST Grouphoz tartozó BPDST Koncept ügyvezetője.

Orbán Ráhel készített már márkakoncepciót a Marriott szállodaláncnak is, de cégcsoportja decemberben nyitotta meg a szintén ötcsillagos Verno House szállodát és éttermét, a Flava Kitchen & More-t, és várhatóan még tavasszal létrejön az ő vezetésével a Botaniq Collection márka, ami a prémium minőséget nyújtó hoteleiket, éttermeiket gyűjti majd össze.

A prémium turizmus egyébként Orbán Ráhel férjének, Tiborcz Istvánnak is szívügye, a BDPST Group tulajdonosa és vezetője korábban azt mondta, nem jó, hogy ma „csak azért jönnek ide az emberek, mert Budapestet olcsó úti célnak gondolják”. Tiborcz szerint ezért az ötcsillagos szállodák átlagárait is fel kell emelni.

Tavaly decemberben jelentették be, hogy Tiborcz cége, a BDPST Zrt. vásárolta meg a budapesti Gellért Szállót az Indotek Group cégcsoporttól, és azt is, hogy a cég együttműködési megállapodást kötött egy nemzetközi hotelvállalattal.

A miniszterelnök lánya egyébként minden koncepcióban a narratívát keresi, erről beszélt novemberben a Brandfestivalon is, és így volt ez akkor is, amikor például a férje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bank új arculatát tervezte.

Orbán Ráhel egyébként a magyar üzleti élet egyik legbefolyásosabb nője is, a Forbes márciusban megjelent listáján üzlet kategóriában a harmadik helyen áll, az Odu Store nevű luxus bababolt alapítójaként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!