Tiborcz István: Nem utasíthatom őket, hogy pályázzanak vagy ne pályázzanak valamilyen tenderre

2023. március 24. – 18:16

Másolás

Vágólapra másolva

Tiborcz István szerint neki semmi köze ahhoz, hogy többször is megjelentek már állami pénzek a fejlesztései körül. Orbán Viktor miniszterelnök veje a Budapest Business Journalnak adott interjúban azt mondta, hogy erről nem ő dönt, a tulajdonában álló cégeknek ugyanis független menedzsmentje van,

„és nem utasíthatom őket, hogy pályázzanak vagy ne pályázzanak valamilyen tenderre”.

A hvg.hu által szemlézett (online egyelőre nem elérhető) cikk szerint a BDPST Group tulajdonosa és vezetője úgy látja, nem jó, hogy ma „csak azért jönnek ide az emberek, mert Budapestet olcsó úti célnak gondolják”.

„Az ötcsillagos szállodák átlagárait is fel kell emelni, hogy felzárkózzanak a nyugati árakhoz, és tükrözzék azt a minőséget, amelyet az új fejlesztések képviselnek. Ennek következtében a kereskedelmi szegmensnek is alkalmazkodnia kell majd a turisztikai szolgáltatók emelkedő színvonalához”

– mondta a miniszterelnök veje. Tiborcz szerint a gazdagabb turisták jelenleg inkább Bécsben költik a pénzüket, mert ott találnak luxusüzleteket, és amúgy is, Budapest nagyot tudna előrelépni a prémium turizmusban, hiszen a régió fővárosai sokkal előbbre járnak ebben a szegmensben.

A hvg.hu szemléje szerint Tiborcznál az interjúban rákérdeztek a Sofitel hotelre is, miután nemcsak a Magyar Építőművészek Szövetsége, hanem a Kossuth-díjas építészek is tiltakoztak a felújítása ellen. Orbán Ráhel férje erre annyit mondott, hogy ingatlanfejlesztőként konszenzusra törekednek a tervező Zalaváry Lajos örökségét illetően, viszont

az ingatlan felújításának szempontjai között az épület környezetéhez való illeszkedését és a műemléki környezettel való harmóniáját is kiemelten kell kezelni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!