Donáth Anna: Csak azokkal működünk együtt, akik mögött van társadalmi támogatottság

2023. október 5. – 12:43

Másolás

Vágólapra másolva

„Sokkal többet számít az, hogy valaki jó szándékú és tisztességes, mint az olyan készségek hiánya, amik idővel megtanulhatóak” – mondta a Momentum elnökéről, Gelencsér Ferencről Donáth Anna, a párt EP-képviselője és kampányarca a HVG360-nak adott interjúban.

Gelencsért tavaly májusban választották a Momentum elnökének, a párt élén Donáth Annát váltotta. A pártelnök az elmúlt másfél évben azonban a nyilvánosságban nem igazán tudta megmutatni a rátermettségét, a Závecz novemberi mérésében még Gyurcsánynál is rosszabbul szerepelt a politikusok népszerűségi listáján. Legutóbb pedig amiatt kellett bocsánatot kérnie a párttagoktól, mert a parlamenti felszólalása végén a bekapcsolva maradt mikrofonba azt mondta: „hú, ezt nagyon elbasztam”.

Donáth szerint ugyanakkor Gelencsér rendkívül sokat dolgozik pártvezetőként, ami nem látszik a nyilvánosság számára, és mint fogalmazott: az legyen a legfőbb bűne, hogy nincs karizmája. A jövő nyári tisztújításig biztosan marad Gelencsér a Momentum elnöke, de azt nem zárta ki Donáth egyértelműen az interjúban, hogy a következő tisztújításon ne indulna el.

„2022-ben kipróbáltuk, milyen az, amikor a pártok mondják meg, hogyan kell működnie az ellenzéki együttműködésnek. Most nézzük meg, mi van, ha ezt a választók mondják meg! ”

– mondta a 2024-es EP-választásról a Momentum politikusa. „Ha a pártok elkezdenék megkérdőjelezni az eredmények jelentőségét, az azt jelentené, hogy semmit nem tanultak 2022-ből, nem vették tudomásul a választók üzenetét, ennek pedig 2026-ban ismét bukás lesz a vége.”

Azt ígérte Donáth, ehhez a Momentum nem fog asszisztálni. „Csak azokkal működünk együtt, akik mögött van társadalmi támogatottság. Nem kötelező politizálni, pártot alapítani. Ha a választók azt fogják üzenni, hogy a Momentumra nincs szükség, azt is tudomásul vesszük, de szerencsére azt látjuk, hogy növekszik a párt.”

Donáth Anna egy múlt heti háttérbeszélgetésen azt mondta, felhagynak a céltalan orbánozással, és a megélhetési válságra fókuszálnak a most induló kampányban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!