Hú, ezt nagyon elbasztam – bekapcsolt mikrofonba szűrődött bele a momentumos elnök értékelése

2023. szeptember 27. – 06:32

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn elkezdődött az őszi politikai nagyüzem, az első ülésnap napirend előtti felszólalói között pedig Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke is elmondta, mit gondol a kormányról, meg arról, szerinte a munkaalapú gazdaság modellje megbukott, helyette ember- és tudásközpontú gazdaság kell. Gelencsér azt is mondta, nincs szükség még több olyan cég betelepítésére, amely csak az olcsó bérekért jön Magyarországra, olyan vállalatok betelepítését kell ösztönözni, amelyek európai béreket adnak. Ez így nem mehet tovább, fűzte hozzá végül, de a mikrofonja még be volt kapcsolva, így azt is tisztán lehetett hallani, amikor leülve azt mondta a mellette ülő Bedő Dávidnak: „hú, ezt nagyon elbasztam” – szúrta ki a 444.

A lap megkérdezte Gelencsért, mivel nem volt elégedett, de ő reakció helyett a Momentum sajtóosztályához irányította őket, ahonnan azt a választ kapták, hogy Gelencsér Ferenc a tegnapi felszólalása után az egyik legtöbbet használt magyar káromkodással gyakorolt önkritikát. Arra a kérdésre, hogy mi volt ennek az oka, azt írták: „Így látta indokoltnak.”

Gelencsér felszólalására Orbán Viktor tömören csak annyit mondott: „egy reménytelen küzdelem az értelemmel, ezzel nem tudok mit kezdeni, de szurkolok neki”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!