Gelencsér Ferenc Orbánnak: Csak nem attól fél, hogy a moszkvai levéltárból előkerülnek iratok az ön rendszerváltás előtti tevékenységéről?

2023. szeptember 25. – 14:37

Másolás

Vágólapra másolva

Miből tudhatjuk, hogy egy politikus teljesen elvesztette a kapcsolatát a valósággal? Hogy a legártatlanabb kérdésben sem tud igazat mondani – kezdte Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetője a napirend előtti felszólalását.

Gelencsér szerint már abban sem mond igazat a propagandagépezet, hogy Orbán nyaral-e. „Önök mindenhol hazudnak az embereknek” – mondta a Momentum politikusa. Ennek az az ára szerinte, hogy az elmúlt egy évben ötven megszorítást vezetett be a kormány, hússzor emeltek adót, és az infláció egész Európában itthon a legmagasabb.

„Önök további megszorításokat terveznek, fejős tehénnek nézik a magyarokat”

– fogalmazott Gelencsér. Orbán Viktor családjának ugyanakkor nem kell aggódnia szerinte, mert a miniszterelnök 5 millió forintra emelte a saját fizetését. Míg Orbán Viktor a sajátjai és családja mellett áll, a Momentum a magyar emberek pártján áll, jelentette ki a Momentum frakcióvezetője.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Pintér Sándor megígéri-e, hogy a rendőrök nem fújják le a diákokat többször könnygázzal, a pedagógusokat nem rúgják ki? Mikor lesz külpolitikai következménye, hogy magyar katonákat támadtak meg szerb nacionalisták? – kérdezte a miniszterelnöktől Gelencsér.

A Momentum frakcióvezetője várja a miniszterelnök elítélő szavait az 1956-os forradalmárokat lefasisztázó orosz tankönyv miatt is.

„Miniszterelnök úr, csak nem attól fél, hogy a moszkvai levéltárból előkerülnek iratok az ön rendszerváltás előtti tevékenységéről?”

– kérdezte a miniszterelnöktől.

A Momentum szerint a magyar embereknek nem a veszélyes akkumulátort, hanem szoftvert kell gyártania egy veszélytelen irodában. A munkaalapú gazdaság modellje megbukott Gelencsér szerint, ember- tudásközpontú gazdaság kell. Azt javasolják, hogy a cégek állami támogatását ne a létrehozott munkahelyek számához, hanem a kifizetett bérekhez kössék. Nincs szükség még több olyan cég betelepítésére, amely csak az olcsó bérekért jön Magyarországra – fogalmazott Gelencsér, és arról beszélt: olyan vállalatok betelepítését kell ösztönözni, amelyek európai béreket adnak.

„Ez így nem mehet tovább, azt gondoljuk” – zárta felszólalását a Momentum frakcióvezetője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!