Orbán az akkugyárak ellen tiltakozóknak: Tudatában vannak annak, amit mondanak?

2023. szeptember 25. – 15:25

Másolás

Vágólapra másolva

Van egy jogszabály, ami nem teszi lehetővé, hogy a magyar állam többet adjon beruházásokra, mint amennyi megtérül az ország számára. Az összes erről szóló véleményt rémhírnek nevezte Orbán Viktor.

Magyarországon 130 ezer ember dolgozik az autóiparban, és 500 ezer ember megélhetése függ az autógyáraktól. Azok a gyárak, amelyek Magyarországon működnek, egy uniós szabály miatt 2035-ben bezárnának. Ezt egyetlen módon lehet elkerülni a miniszterelnök szerint: ha olyan technológiai váltást hajtanak végre, amelyek 2035 után is működőképessé teszik ezeket a gyárakat. Ha lesz akkumulátorgyár az autógyárak mellett, megmaradhatnak a gyárak. Ha nem, akkor bezárnak. Ilyen egyszerű ez szerinte.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

„Tudatában vannak, amit mondanak?” – kérdezte az ellenzéki képviselőktől. Abszurdnak tartja, hogy Magyarországon zöldpolitikusok támadják az akkumulátorgyárakat, míg Németországban pont a zöld politikusok támogatják azokat.

Magyarországról több víz távozik, mint ami bejön. Van feleslegünk. Ha akarjuk, és szükség van rá, bárhova el tudjuk vinni csatornán keresztül, ahol szükség van, folytatta.

„Magyarország nem szenved vízhiányban. Ha az igény nő, képesek vagyunk ezt az igényt kielégíteni”

– reagált Orbán azokra a vádakra, hogy vízhiány miatt nem szabad újabb akkugyárakat betelepíteni az országba.

A miniszterelnök szerint semmi nem támasztja alá, hogy Európa legmodernebb technikáját Magyarországon ne honosítsák meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!