Már van gyanúsított a 900 négyzetméteres MSZP-s irodaház eladási ügyében

2023. október 4. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

Egy évvel azután, hogy elrendelték a nyomozást a „Tóth Csaba által potom pénzért megvett, Thököly úti volt MSZP-székház ügyében”, amely Hadházy Ákos feljelentése alapján indult, gyanúsítottja is lett az ügynek – értesült a Magyar Nemzet, és értesülésüket a rendőrség is megerősítette.

A lapnak azt válaszolták, hogy „a Budapesti Rendőr-főkapitányság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, amely során a nyomozók 2023. szeptember 28-án egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki. A folyamatban lévő eljárás érdekeire való tekintettel további tájékoztatást nem áll módunkban adni.”

Hadházy Ákos korábbi beszámolója szerint Tóth 128 millió forintért szerezte meg a 9, egyenként nagyjából 100 négyzetméteres lakásból álló ingatlant.

„Szar üzlet volt”

„Persze, kerestem rajta, de igazából szar üzlet volt” – mondta korábban Tóth Csaba volt MSZP-s zuglói képviselő a Hvg.hu-nak. Mint írtuk, a politikus a pártja alapítványától vett 900 négyzetméteres irodaházat lakásokká és társasházzá minősítette át, majd felújításuk után értékesítette azokat.

A zuglói ingatlanban évekig a Népszava szerkesztősége működött, a 2018-as választás idején pedig kampányközpont volt. Az MSZP-s József Attila Alapítvány és Tóth Csaba közti üzletet Tóth Bertalan társelnök hivatalos értékbecslés mellett rendben találta, ahogy a NAV sem emelt szót ellene. Hadházy Ákos független képviselő azonban hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett.

Tóth Csaba központi figurája volt az ellenzéki előválasztásnak is, amikor a Momentum Hadházy Ákost indította ellene a biztos ellenzékiként számontartott zuglói körzetben. A feljelentésekig durvuló kampány alatt egyre-másra érték Tóthot a korrupciós vádak, míg végül Karácsony Gergely és az addig őt támogató többi ellenzéki párt kihátrált mögüle, ő pedig visszalépett a jelöltségtől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!