Csak szerdától nem lehet majd közvetlenül Salzburgba és Münchenbe menni Budapestről vonattal

2023. október 2. – 12:05

Másolás

Vágólapra másolva

Az osztrák vasúttársaság vasárnap esti tájékoztatása szerint október 2. helyett csak 4-én, szerdától fognak rövidebb útvonalon közlekedni a felsorolt Railjet xpress járatok ((rjx 60, rjx 62, rjx 64, rjx 66, rjx 68) – közölte a MÁV. A vasúttársaság tájékoztatása szerint addig továbbra is teljes útvonalon járnak a Budapest-Keleti pályaudvarról 7:40 és 15:40 között kétóránként Bécsen át Münchenbe induló Railjetek is, Bécsben nem kell átszállni.

Azt írták, hogy az osztrák vasúttársaság (ÖBB) október 4., szerdától október 26-ig, a győri fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva néhány Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő Railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik, itt egyes járatok esetében másik – Linz, Salzburg, München felé – tartó vonatra kell átszállni. A változás nem minden Bécsbe induló Railjetet érint, további részleteket a Mávinform Facebook-oldalán lehet olvasni.

Korábban a Telexen is megírtuk, hogy az osztrák vasút, az ÖBB többszöri figyelmeztetés után egyoldalúan bejelentette, hogy október 2-tól levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról, és Bécsben kettévágja a Linz, Salzburg és München felé továbbhaladó budapesti railjet vonatokat. Ez a legutóbbi bejelentés szerint szerdától fog megtörténni.

A MÁV 1-es fővonalának felújítását Lázár János építési és közlekedési miniszter rendelte el, miután egyes szakaszokon olyan pocsék állapotba kerültek a sínek, hogy korlátozni kellett a vonatok sebességét.

A MÁV jelezte, hogy a felújításra nincs forrásuk, mire érkezett a válasz Lázártól, hogy a MÁV vezetői azt csinálják, amire utasította őket. Nem sokkal később felmentette a vasúttársaság gazdasági vezérigazgató-helyettesét, és szeptember közepén megindult a munka. Igaz, nem zökkenőmentesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!