A csepeli önkormányzat honlapja beleszállt Németh Szilárdba az Orbán-idézetes tábla miatt

2023. szeptember 6. – 15:41

Másolás

Vágólapra másolva

Átlagosnak tűnő, önkormányzati oldalaktól megszokott beszámolót tett közzé Csepel Önkormányzatának honlapja a Jedlik Ányos Gimnázium átadásáról. Azonban egyszer csak látványosan Németh Szilárdot kezdi kritizálni a szöveg az Orbán-idézetes tábla és a „méltatlan” ünnepi beszéd miatt: „Méltatlan helyzetbe hozták a miniszterelnököt – tudta és beleegyezése nélkül” – írták.

A szövegben kitérnek a nagy port kavart Orbán-idézetes táblára, amit végül eltávolítottak az csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumból. Az önkormányzati oldal szerint Németh Szilárd hízelegni akart Orbán Viktornak, ezért tetette ki az idézeteket, állításuk szerint Orbán tudta nélkül.

„Az, hogy Németh Szilárd ezt provokációnak szánta, nem nehéz kitalálni. Talán úgy érezte, hogy megtépázott nimbuszát egy ilyen mély hízelgéssel tudja a miniszterelnök felé rendezni”

– írták. Hozzáteszik, hogy ezzel inkább kárt okozott magának a képviselő. Németh Szilárd korábban egyékbént azt mondta, hogy szerinte sem való a pártpolitika az iskolába, annak ellenére, hogy ő is kapott ott egy táblát. „Nem más közéleti szereplők idézetei között volt egy, hanem láthatóan központi szerepet szántak ezeknek az Orbán-idézeteknek. Mintha csak az iskola is e köré épült volna” – tették hozzá. A „méltatlan ünnepi beszéd” című bekezdésben leírják, hogy Németh Szilárd szervezte az ünnepséget, szóvá tették, hogy emiatt a Fidesz-frakció tagjai ültek elöl, a helyi képviselők, köztük az alpolgármesterek csak hátrébb.

Kiemelték, hogy Borbély Lénárd polgármester nem is mondhatott köszöntőt, állításuk szerint Németh Szilárd beszédében burkoltan vagy nyíltan szinte végig a Borbélyt kritizálta. A szöveg itt felidézi, hogy Németh „már 2019-ben meg akarta buktatni, azóta pedig folyamatosan kritizálta Borbély Lénárd polgármestert”. Leírták, hogy Németh a projekt közben nem tájékoztatta a polgármestert, amikor pedig állt az építkezés, akkor Borbély Lénárdot hibáztatta.

A csepeli belháború: Borbély vs. Németh

Az évtizedek óta fideszes politikus, Borbély Lénárd idén akaratán kívül, de kikerült a Fideszből. Németh Szilárd tavaly hirtelen feloszlatta a csepeli Fideszt. Már ekkor tudni lehetett, hogy a háttérben valószínűleg a kerület fideszes polgármesterével való konfliktusa áll. Idén márciusban végül újjáalakult a párt helyi szervezete, de két korábbi tag kiszorult: egyikük maga a polgármester, Borbély Lénárd, másikuk pedig a kerület alpolgármestere.

Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy kerület fideszes vezetése és a Fidesz alelnöke hogyan üzengetett egymásnak nyilvánosan egy birkózócsarnok miatt. A Szabad Európa tavasszal azt írta, hogy bár Borbély Lénárd jelenleg nem tagja a Fidesznek, ennek ellenére várhatóan újraindul a polgármesteri székért. Hivatalos bejelentés még nem volt, de az üzengetés tart a két fél között. Legutóbb Németh Szilárd posztolt a Facebookon arról, hogy „Borbély Lénárd polgármester csepeli közpénzen kistafírungozott” csapata ellen tudtak nyerni fociban egy házi rangadón.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!