Jedlikes Orbán-idézetek: Németh Szilárd szerint sem való pártpolitika az iskolába, de azért ő is kapott ott egy táblát

2023. szeptember 4. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Egyetértek az igazgató úr és a tankerület álláspontjával: meg kell védenünk a Jedlik szellemiségét és nyugalmát a támadásoktól! Pártpolitikának nincs helye az iskolában” – írta a Facebookra hétfőn reggel Németh Szilárd országgyűlési képviselő. A bejegyzéssel Németh egykori iskolája, a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium körüli hírekre reagált, minekutána ebben a frissen átadott iskolában Orbán Viktor-idézeteket tettek ki a falra.

Az iskola igazgatója azt mondta, fogalma sincs, hogyan került oda az Orbán-idézetes tábla, mindenesetre Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman panaszt kapott az ügyben, ezért vizsgálatot indított.

A Jedliket 22,5 milliárd forintból újították fel és bővítették ki, amihez az egyik felhelyezett tábla szerint Németh Szilárdnak is van köze, noha Csepelen nem ő, hanem Szabó Szabolcs az országgyűlési képviselő. A felújítás idejét is jegyző táblára azért került rá Németh neve mégis, mert ő kezdeményezte a felújítást – így ezzel az indokkal ott áll a neve, így: „Németh Szilárd, országgyűlési képviselő, jedlikes öregdiák.”

A fotót, amin ez látszik, Németh posztolta a hivatalos Facebookjára augusztus legvégén:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!