Történelmi kontextusba helyezte a fideszes alpolgármester a jedlikes Orbán-idézeteket: Kossuth, Petőfi, Szent István, Orbán

2023. szeptember 1. – 19:46

Másolás

Vágólapra másolva

„Csepelen, a felújított iskola falára Orbán-idézeteket tettek ki. Legutóbb Sztálin, most Orbán” – posztolta Gréczi Zsolt, arról a nemzeti színekkel keretezett idézetcsokorról, amelyet a nemrég átadott csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falára tettek ki. A „Magyarország hét törvényének” is nevezett bölcsességeket egy 2020-as Orbán beszédben hangzottak el, és pont ezeket az idézeteket gravírozták arra a tükörre, ami most a miniszterelnök irodájának falán ékeskedik.

A posztot megosztotta Horváth Gyula csepeli DK-s képviselő is, majd a kommentszekcióban megjelent Ábel Attila alpolgármester, hogy megvédje az idézetet, és elhelyezze Orbánt Magyarország történelmi és irodalmi palettáján egy bekezdésben:

„Orbán Viktor a legsikeresebb magyar politikus a rendszerváltás óta, és ez egy objektív tény.

Ha Kossuth, Petőfi, Arany idézetek lehetnek az iskolákban, ha idézhetnek Szent Istvántól, akkor Orbántól ugyanúgy lehet,

és attól még egyikük se lesz Sztálin.”

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Természetes nincs fideszes poszt Gyurcsány nélkül, ezért az őszödi beszéddel zárta a kommentet Ábel, aki saját oldalán így írt a Jedlik falára kitett idézetről:

„Vitathatatlan hét pont. Csak az idézet forrását támadják, pedig történelmi személyiség. A rendszerváltás óta eltelt 33 év legsikeresebb miniszterelnöke.

Van-e helye híres emberek gondolatainak egy-egy iskolában? Na ugye.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!