Orbán Viktor bölcsességei kerültek fel egy frissen átadott csepeli gimnázium falára

2023. augusztus 31. – 21:18

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor mondatait rakták ki a nemrég átadott csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falára.

A nemzeti színekkel keretezett idézetcsokorról Dömötör Csaba fideszes képviselő posztolt Facebook-oldalán. Kerestük a gimnáziumot azzal kapcsolatban, hogy ki döntött a feliratról. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Nemzeti színű keretbe foglalták az Orbán idézeteket a falon – Fotó: Dömötör Csaba.
Nemzeti színű keretbe foglalták az Orbán idézeteket a falon – Fotó: Dömötör Csaba.

A megfelelően grandiózus módon „Magyarország hét törvényének” is nevezett bölcsességcsokor talán ismerős lehet, ugyanis ezek egy 2020-as Orbán beszédben hangzottak el, és pont ezeket az idézeteket gravírozták arra a tükörre, ami most a miniszterelnök irodájának falán ékeskedik.

„Miként a természetnek és a csillagok járásának, úgy a megmaradásnak és a túlélésnek is törvényei vannak. S miután megértettük, fel kell véssük őket Magyarország tartóoszlopaira oly’ élesen, hogy többé egyetlen nemzedék se tudja levenni róla a szemét”

– mondta Orbán saját megállapításairól, és a Jedlik Ányos Gimnáziumban komolyan is vették a miniszterelnök parancsát, mert tényleg kitették a falra a „törvényeket”, amik a következők:

  1. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!
  2. Minden magyar gyermek újabb őrhely!
  3. Az igazság erő nélkül keveset ér!
  4. Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!
  5. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!
  6. Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!
  7. Egyetlen magyar sincs egyedül!

Bár a falfelületre ránézésre az Alaptörvény is kifért volna, a gyerekek szempontjából talán jobb is, hogy csak hét okosságot kell megjegyezniük a lépcsőkön fel-alá mászkálva.

Akit esetleg a szokatlanul modern és esztétikus iskolaépület fogott volna meg a képen, annak eláruljuk, hogy Németh Szilárd egykori iskoláját 22 milliárdos állami támogatásból újították fel, illetve egy új épületrészt is felhúztak az intézménynek. Az iskolában színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!