Magyarország hét törvényét gravírozták fel Orbán Viktor nemzeti tükrére

2021. március 25. – 14:42

frissítve

Magyarország hét törvényét gravírozták fel Orbán Viktor nemzeti tükrére
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország hét törvényére tekint Orbán Viktor az uniós állam- és kormányfők találkozója előtt – posztolta csütörtöki Facebook-bejegyzésében a miniszterelnök.

Persze gondolhatnánk, hogy azért hazánknak több törvénye van hétnél, de Orbán Viktor miniszterelnöki dolgozószobájának dísze szerint hét pontban össze lehet foglalni, hogyan kell rendezni a dolgokat az országban:

  • Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!
  • Minden magyar gyermek újabb őrhely!
  • Az igazság erő nélkül keveset ér!
  • Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!
  • Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!
  • Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!
  • Egyetlen magyar sincs egyedül!

Ne lepődjünk meg azon, ha ezt a hétparancsolatot magunkban felolvasva egyből a miniszterelnök hangját halljuk, ugyanis mind a hét tételmondat Orbán Viktortól származik. Sőt, tavaly augusztus 20-án egy beszédében fel is sorolta a tükörre került pontokat ezzel a felütéssel:

„Miként a természetnek és a csillagok járásának, úgy a megmaradásnak és a túlélésnek is törvényei vannak. S miután megértettük, fel kell véssük őket Magyarország tartóoszlopaira oly’ élesen, hogy többé egyetlen nemzedék se tudja levenni róla a szemét.

(…) Ez a XXI. századi Magyarország nemzeti politikájának könnyekkel és vérrel kiizzadt hét törvénye” – mondta Orbán az Összetartozás emlékhely avatásán.

Megkérdeztük arról a miniszterelnök sajtófőnökét, Havasi Bertalant, hogy a bejegyzésben látható tükröt Orbán Viktor maga csináltatta-e, vagy ajándékba kapta. Erre a Fidesz sajtóirodájától kaptunk választ:

„Orbán Viktor Facebook-bejegyzésében egy különleges ajándéktárgy látható, amelyet a Fidesz készíttetett megalapításának 33. évfordulójára. A tükörbe beletekintve önmagunkat láthatjuk, valamint Magyarország nemzeti politikájának hét törvényét.”

Mint írják, a „nemzeti tükröt” elsőként Orbán Viktor kapta meg, a Fidesz alapításának március 30-ai évfordulóján a párt alapítói is megkapják, majd a tervek szerint hamarosan a Fidesz valamennyi tagja kézhez kaphatja az ajándékot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!