Kormányzati szinergiák: Az Index vezérigazgatója is bekerült a Libri igazgatóságába

2023. július 26. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

A Libri csoport két közgyűlést tartott a napokban, ezeken pedig döntöttek a vállalat igazgatóságának és felügyelőbizottságának összetételéről – írta a Kreativ.hu a Libri közleménye alapján.

Az igazgatóság új elnöke Szalay Zoltán, a kiadót megvásároló Mathias Corvinus Collegium főigazgatója. A testületbe bekerült Starcz Ákos, a kormányközelbe került Index.hu vezérigazgatója is egyben. Az igazgatóságnak tagja marad Balogh Ákos, a kiadó korábbi többségi tulajdonosa.

Bekerült még az igazgatóságba Köbli Norbert, a Blokád forgatókönyvírója, valamint Illés Gáza Márton, jogász, irodavezető ügyvéd is.

A felügyelőbizottság új elnöke Kerezsi Miklós agrármérnök lett, aki kuratóriumi tag Lázár János a mezőhegyesi ménesbirtokát működtető alapítványban. Tag lett még Bauer Bence, aki egy MCC-s intézetet vezet, valamint Muray Gábor László, aki jelenleg a Magyar Krónika főszerkesztője, korábban a Magyar Nemzetnél és a Mandinernél vezetett rovatokat.

A Fidesz legfőbb utánpótlásképző bázisa, a brutális mennyiségű közvagyonnal megizmosított MCC júniusban többségi tulajdonossá vált a Libriben. A Libri könyvesboltjaiban már akkor elszaporodtak az MCC Press „genderőrületről” szóló könyvei, amikor az MCC még csak kisebbségi tulajdonos lett. Amikor nemrég többségbe kerültek, az MCC vezetője arról beszélt, nem változtatnak a könyvkínálaton, sem a vezetői körön.

Arról, hogy milyen következményekkel járhat a legnagyobb hazai könyvterjesztő kormányközeli felvásárlása, itt írtunk. Az MCC-ről szóló cikksorozatunk első részében az MCC és a Fidesz viszonyáról, a másodikban az MCC vagyonosodásáról, a harmadikban az MCC képzéseiről, a negyedikben az intézmény erdélyi térnyeréséről írtunk, az ötödik részben pedig interjút készítettünk az MCC főigazgatójával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!