Állami kézbe került a Digi mobilhálózata

2023. június 30. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Eladja a Digi mobilinfrastruktúráját a 4iG csoport, a távközlési portfóliót tulajdonló Antenna Hungária Zrt. adásvételi megállapodást kötött a Pro-M Zrt.-vel, írja az MTI. A tranzakció értéke 68 milliárd forint.

A magyar állam tulajdonában lévő Pro-M Zrt. többek között 2500 tornyot, aktív és passzív rádióhálózati eszközöket, valamint az 1800 megahertz (MHz) frekvenciatartomány használatához kapcsolódó joghoz jut.

Mint írták, a kormányzati célú hírközlési szolgáltató, az EDR hálózatot üzemeltető Pro-M Zrt. modern mobiltelekommunikációs infrastruktúrához jut, amellyel biztosíthatja a rendvédelmi szervek, a Magyar Honvédség és a katasztrófavédelem szélessávú adatátviteli szolgáltatását.

A NER-közeli 4iG 2021 novemberében vásárolta meg a magyarországi Digit, előtte megvette a Hungaro DigiTel többségét, vásárolt tulajdont drónfejlesztő cégben, sőt, a cég elnök-vezérigazgatója és nagytulajdonosa, Jászai Gellért egy interjúban azt is elmondta, hogy az űriparba is beszállna.

Idén januárban írtunk arról, hogy a korábban bejelentett 715 milliárd forint helyett végül „csak” 660 milliárd forintos áron veszi meg a 4iG a magyarországi Vodafone-t. Június elseje óta a Vodafone Magyarország mobilhálózatán működik tovább a DIGIMobil szolgáltatás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!