A Vodafone magyarországi hálózatára költözik a DIGIMobil

2023. április 13. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

Június 1-től a Vodafone Magyarország mobilhálózatán működik tovább a DIGIMobil szolgáltatás, a 4iG Csoport szolgáltatói együttműködésének köszönhetően a DIGIMobil ügyfelei nyártól országos lefedettséggel használhatják készülékeiket – tájékoztatta a DIGI csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a DIGI Magyarország április 13-tól lezárta mobilszolgáltatásainak értékesítését.

A forgalmi díjakat nem érinti a változás, az előfizetői díjcsomagjaikban foglalt perceken túl, a DIGI 2023 végéig garantálja a normál díjas beszélgetések percenkénti 4 forintos árát meglévő ügyfeleinek. A havidíjak a május 1-jén életbe lépő inflációkövető díjkorrekció alapján 14,5 százalékkal emelkednek.

A közlemény szerint a DIGI a felszabaduló, több mint 2500 adótoronyból álló egyes mobilhálózati infrastruktúráját, egyéb passzív és aktív mobilkommunikációs eszközeit, rádiófrekvencia-használati jogosultságait kiválás útján új vállalatba szervezi, amelyet a 4iG-csoport a későbbiekben értékesíteni kíván.

A DIGI mobilinfrastruktúrájának értékesítési lehetősége többletforrást teremthet a vezetékes hálózat további fejlesztésére. A DIGIMobil-ügyfelek és a Vodafone infrastruktúrájának összekapcsolása az első, lakossági mobil előfizetők számára is közvetlenül érzékelhető előnye a 4iG-csoport tagvállalatai közötti együttműködésnek – mondta Tábori Tamás, a DIGI ügyvezetője.

A közlemény szerint jelentős előrelépés a DIGIMobil szolgáltatásban a hálózati lefedettség javulása.

A Vodafone Magyarország hálózatára való váltással a HD minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad, a VoWifi (WiFi-hálózatokon keresztüli) hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik. A változás nem érinti a roamingfeltételeket.

Az új mobilhálózatra csatlakozáshoz nincs szükség a SIM-kártya cseréjére. Egyes régebbi típusú készülékeknél manuális beállításra lehet szükség.

A 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az áll, hogy leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. kizárólagos tulajdonát képző DIGI Kft. a tulajdonában, illetve üzemeltetésében álló egyes mobil hálózati infrastruktúra elemeit, valamint bizonyos mobil távközlési szolgáltatás keretében gyakorolt rádiófrekvenciahasználati jogosultságokat a döntés-előkészítő fórumok véleménye alapján a közeljövőben értékesíteni kívánja.

A NER-közeli 4iG 2021 novemberében vásárolta meg a magyarországi Digit, előtte megvette a Hungaro DigiTel többségét, vásárolt tulajdont drónfejlesztő cégben, sőt, a cég elnök-vezérigazgatója és nagytulajdonosa, Jászai Gellért egy interjúban azt is elmondta, hogy az űriparba is beszállna.

Idén januárban írtunk arról, hogy a korábban bejelentett 715 milliárd forint helyett végül „csak” 660 milliárd forintos áron veszi meg a 4iG a magyarországi Vodafone-t. Akkor forrásaink azt is mondták, hogy nem nagyon meglepő, hogy az állam mellett a másik tényleges vásárló a kisgömböcként cégeket elnyelő 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária lesz. A nagyra növő 4iG-ben így akarják együtt tartani a hasonló távközlési érdekeltségeket. A magyar állam láthatóan intenzív szerepvállalással segíti azt, hogy a 4iG folytassa nem mindennapi növekedését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!