Bayer Zsolt szerint nem is hirdetett békemenetet, amikor azt mondta, hogy legyen békemenet a pápa látogatásán

2023. április 24. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap este a Hír TV Sajtóklub című műsorában Bayer Zsolt arra kérte a békemenet résztvevőit, hogy menjenek el Ferenc pápa Kossuth téri miséjére jövő vasárnap. Hétfőn a blogján már azt írta, nem hirdetett békemenetet, csak azt mondta, hogy legyenek ott nagyon sokan, és menjenek el azok is minél többen, akik békemenetre szoktak járni – írja a 444.

Bayer a vasárnap esti műsorban úgy fogalmazott,

„Egyre többen keresnek minket az elmúlt hetekben-hónapokban, hogy mikor tartunk békemenetet […], tartsunk már egy békemenetet. 30-a délelőtt legyen egy igazi békemenet a Kossuth téren, úgyhogy várjuk szeretettel önöket.”

Hétfő reggel már azt írta, a „hülyék” írták meg, hogy békemenetet hirdetett, pedig nem is, a „balos-libernyák sajtómunkások célja” pedig nyilvánvaló szerinte: „végre így tudnak egy kis zavart, némi értetlenséget, netán feszültséget gerjeszteni a pápalátogatás kapcsán”.

„Nem hirdettem” – szögezte le az álláspontját.

Bayer korábban demens vénembernek, gazembernek nevezte Ferenc pápát, a Hír TV stúdiójában most vele szemben ülő Bencsik András pedig arra jutott, hogy a pápa „keresztényellenes magatartást folytat”, mellyel „súlyos kárt okoz a keresztény világnak”.

Ferenc pápa április 28. és 30. között tesz látogatást Budapesten, a három nap alatt több nyilvános és nem nyilvános eseményen is részt vesz majd. Többek között pénteken találkozik Orbán Viktorral és Novák Katalinnal, 29-én szombaton a pápa a Papp László Sportarénába látogat, 30-án pedig szentmisét tart a Kossuth téren.

A pápalátogatás alkalmából a Telex és a Szemlélek cikksorozatot indított. Ennek első része Hodász Andrástól itt olvasható a pápa átpolitizálásának tévútjáról, a második rész Laborczi Dórától a nők ügyéről a Vatikánon belül itt. A harmadik cikk az MKPK televíziós referensétől, Török Csabától irgalmasságról és a magyar egyházról itt olvasható. Gégény István a fiatalokról és az egyházról írt cikke itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!