Bayer Zsolt békemenetet hirdetett Ferenc pápa látogatására

2023. április 23. – 22:09

Másolás

Vágólapra másolva

Bayer Zsolt kormánypárti publicista és Fidesz-párttag a Hír TV Sajtóklub című műsorában vasárnap este arra kérte a békemenet résztvevőit, hogy menjenek el Ferenc pápa Kossuth téri miséjére jövő vasárnap.

„Mielőtt belekezdenénk a mai témákba, arra szeretném kérni a nézőinket (...) de talán a békemenet résztvevőit, hogy 30-án délelőtt, jöjjenek el a Kossuth térre, Ferenc pápa szentmiséjére” – mondta a műsor elején.

Reméli, „rettenetesen sokan” lesznek, ez szerinte „nemcsak lelkileg lesz fontos, de ennek politikai üzenete is lenne”. Beszélt arról is, az elmúlt hetekben, hónapokban sokan keresték a szervezőket, hogy mikor tartanak békemenetet, mert „elviselhetetlen mindaz, ami történik” velünk szemben, akár ha a „szeretve tisztelt szövetségeseinket, akár a hazai ellenzéket” nézzük. „Harmincadika délelőtt legyen egy igazi békemenet a Kossuth téren, várjuk önöket” – mondta.

Bayer korábban demens vénembernek, gazembernek nevezte Ferenc pápát, a Hír TV stúdiójában most vele szemben ülő Bencsik András pedig arra jutott, hogy a pápa „keresztényellenes magatartást folytat”, mellyel „súlyos kárt okoz a keresztény világnak”.

Ferenc pápa április 28. és 30. között tesz látogatást Budapesten, a három nap alatt több nyilvános és nem nyilvános eseményen is részt vesz majd. Többek között pénteken találkozik Orbán Viktorral és Novák Katalinnal, 29-én szombaton a pápa a Papp László Sportarénába látogat, 30-án pedig szentmisét tart a Kossuth téren.

A pápalátogatás alkalmából a Telex és a Szemlélek cikksorozatot indított. Ennek első része Hodász Andrástól itt olvasható a pápa átpolitizálásának tévútjáról, a második rész Laborczi Dórától a nők ügyéről a Vatikánon belül itt. A harmadik cikk az MKPK televíziós referensétől, Török Csabától irgalmasságról és a magyar egyházról itt olvasható. Gégény István a fiatalokról és az egyházról írt cikke itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!