Szolnoki Fidesz-közeli cég épít autómosót az MTVA-nak 58 millióért

2023. március 24. – 15:51

Szolnoki Fidesz-közeli cég épít autómosót az MTVA-nak 58 millióért
Az MTVA Kunigunda úti székháza – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Fidesz-közeli cég építheti meg az állami média autómosóját, írja az RTL.hu.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy az évi 127,6 milliárd forintnyi adófizetői pénzből működő, a médiatörvény szerint közszolgálati célokból fenntartott állami médiaholding, az MTVA egy saját autómosót építtet az óbudai székházánál. Arról sem akkor, sem most nem derült ki információ, hogy mi értelme önálló autómosót építtetni a környéken féltucatnyi igénybe vehető autómosóval ellátott Kunigunda úti telephelyre.

Az viszont kiderült, ki építheti fel a létesítményt nettó 58,3 millió forintból: a szolnoki székhelyű Böjtös-Bau Kft. gyakran nyer közbeszerzéseket Szolnokon és környékén, tulajdonosa pedig egy házaspár, Nagy Róbert Ákos és Nagy Róbert Ákosné. Utóbbiról a Partizán egyik videójában a helyi Jobbik-szervezet elnöke „a Fidesz-iroda vezetőjeként” beszélt, az Átlátszó szerint pedig Nagyné korábban többször is Fidesz-delegált volt különböző választási bizottságokban, és dolgozott az Országgyűlés hivatalának parlamenti titkáraként is. Az Mfor arról írt, hogy Nagyné 2020 őszén bekerült az Orbán Ráhel-féle Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. felügyelő bizottságába is.

Persze felmerülhet az a kérdés is, mennyire tölti be a közszolgálati funkcióját a médiavállalat, ami közügyekről nem számol be, funkcióit egykori munkatársai szerint sem látja el, és általános, nyílt politikai cenzúra jellemzi a működését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!