Tanársztrájk és élőlánc is volt pénteken, de a köztévé híradójában csak az egyik érdemelt említést

2022. november 18. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az MTI ugyan háromnegyed tízkor röviden beszámolt a péntek reggeli, tanárok, diákok és szülők által szervezett országos élőláncról, a köztévé tízórás híradójába ez még nem fért bele, ahogy az egésznapos tanársztrájk sem.

Frissítés 12:40

A deles híradóban már a köztévé is ejtett pár szót arról, mi történik ma az országban, igaz, csak az élőláncról számoltak be (nagyjából két percben), a tanársztrájkot nem említették.

Ezek a hírek körítették a tiltakozásra szánt értékes pillanatokat:

Orbán a békéről, infláció Horvátországban, infláció az Egyesült Királyságban, tüntetés Prágában a szankciós áremelkedések ellen, Orbán a békéről 2., áramhiány Ukrajnában, a magyarok elutasítják az amerikai beavatkozást a hazai belpolitikába, Varga Judit Brüsszelben beszélt, élőlánc a tanárokért, guruló dollárok a baloldalon, amerikai katonák verekedtek Magyarországon, lakástűz a Gázai övezetben, „Jónak lenni jó” kampány.

A tízórás híradóban pedig erről volt szó a reggeli élőlánc helyett:

  1. Orbán a Kossuth rádióban: Tűzszünetre és békére van szükség, a szankciós politika egy lépés a háború felé, mert állást foglal az egyik oldal mellett.
  2. Orbán egy rendezvényen: Minél később lesz béke, annál nagyobb lesz a béke ára. Csak Magyarország beszél békéről Európában, a Vatikánon kívül.
  3. Tíz millióan maradtak áram nélkül Ukrajnában.
  4. Orbán a „guruló dollárokról” a Kossuth rádióban, azaz az ellenzék külföldről érkező támogatásairól.
  5. Századvég: A magyarok elutasítják az amerikai beavatkozást a magyar belügyekbe.
  6. Influenzajárvány még nincs, védőoltás már van ellene Magyarországon.
  7. Embercsempészek lőttek a magyar rendőrökre, letartóztatták őket.
  8. Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése.
  9. A „Jónak lenni jó” kampányon összegyűlt adományokat a vakok és gyengénlátók szervezetének ajánlják fel.
  10. Sporthírek, időjárás.

Az élőláncnak egyébként már vége (percről percre tudósításunkat itt olvashatja róla), de a budapesti diákok délutánra is tüntetést szerveztek, a tanárok sztrájkja pedig egész nap tart.

Az MTI az élőláncról azt írta: „Az oktatás fejlesztését, a pedagógusok megbecsülését követelve alkottak élőláncot diákok, tanárok, szülők Budapesten és vidéken péntek reggel az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom szervezésében”. Arról viszont nem tett említést az állami hírügynökség sem, hogy ma nem csak élőlánc, de sztrájk is van.

Lassan őrölnek a közmédia malmai, a legutóbbi, október 14-i megmozdulásokról is csak a deles híradóban számoltak be – akkor is nagyjából két percben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!