10+1 erős mondat Lázár Jánostól, az is kiderült róla, hogy megkedvelte-e a sört

2023. március 23. – 09:41

10+1 erős mondat Lázár Jánostól, az is kiderült róla, hogy megkedvelte-e a sört
Lázár János a Mezőhegyesi Ménesbirtokon 2021-ben – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Terjedelmes interjút készített a Mandiner hetilap Lázár János építési és közlekedési miniszterrel, amelynek egy részét online is közzétették. Mi a nyomtatott változatból válogattuk ki a legérdekesebb mondatokat.

  1. A fejlesztési pénzek elköltéséről. „Az a feladatom, hogy kevesebből többet valósítsak meg, az állami beruházások végiggondoltabban, ha úgy tetszik, »svábosan« menjenek.”
  2. Politikusi hitvallásának lényege. „…amikor az ember átjön Ausztriából, ne vegye észre a különbséget. Azért ez még odébb van…”
  3. Az eddigi beruházásokról. „El kell ismerni, az előző két uniós ciklusban kissé Kőmíves Kelemen módjára építkeztünk.”
  4. A kiszivárgott „SOHA! NEM!” listáról. „Azok közé a fideszes politikusok közé tartozom, akik szerint Budapest fejlődését fenn kell tartani, régiós központként meg kell erősíteni, de a gyorsítósávot már a vidék előtt kell megnyitni (…)”
  5. Lesz vasúti alagút a Duna alatt? „(…) nem most van itt az ideje annak, hogy Duna alatti alagúttal kössük össze a Nyugati és a Déli pályaudvart.”
  6. A Modern városok programról, annak lezárásáról. „Eltelt hét év, érdemes összegezni. Ami ennyi idő alatt sem tudott elindulni, annak már nem sok legitimitása lehet.”
  7. A minisztérium környékén lencsevégre lehet kapni Mészáros Lőrincet? „Nincs titkunk vagy takargatnivalónk. Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt tizenkét évben sikerült megerősíteni a magyar tőkét az építőiparban.”
  8. Az akkumulátorgyárak elleni tiltakozásokról. „Kiemelten fontos az együttműködés és a kommunikáció az érintettekkel, hiszen a kormány nem elnyomni, hanem megnyugtatóan kezelni akarja a felmerülő kételyeket.”
  9. A budapesti Mol-toronyról. „Gondnak tartom, hogy elkészült, súlyos probléma, hogy egy tájseb éktelenkedik a főváros közepén.”
  10. Tömegbaleset az M1-es autópályán. „Újra kell gondolni a KRESZ-t is, elindult már a társadalmi egyeztetés, ahogy valamennyi közlekedési jogszabályt is felülvizsgáljuk.”

+1 Sör vagy bor? „Bejárta a sajtót a fotó, amikor életemben először kóstoltam sört. Jó volt, de maradtam a bornál.”

Lázár Jánossal 2021 tavaszán készítettünk hosszabb interjút. Bejutottunk a mezőhegyesi ménesbirtok különböző egységeibe, és a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő tramtrain elkészült városi vonalára is. A hosszú találkozás lehetőséget adott ugyanakkor arra, hogy olyan kérdéseket is feltegyünk egy fideszes politikusnak, amelyekre évek óta nem volt lehetőség a magyar politikai nyilvánosság szűkre szabott keretei között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!